изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:52 EEST
СЕНОТЕРАПИЯ И ШОКОЛАДОВИ МАСАЖИ ЗА ПЪРВИТЕ ТУРИСТИ В АЛБЕНА    
Туризъм

Първите туристи за сезон 2005 на елитния курорт Албена, които дойдоха в средата на март, вече са възхитени от посрещането и услугите на компелкса.72 германци пристигнаха с полети от Дюселдорф и Франкфурт и си поискаха същите стаи в хотел "Добруджа", в които отсядат от години. Най-възрастната в групата е 89-годишната Рут Мюлер, която е рекордъорка с над 10 почивки в Албена.



Първите туристи разказват с възхита за посрещането, когато в тяхна чест бе даден стилен коктейл за добре дошли в зала "Атлантик". Заесно с питието малкото новаци в групата получиха и подробен инструктаж за всички екстри, за всички възможности и красоти, които предлага Албена, както и за маршрутите в Добруджа.

Повечето германци в курорта идват и по два пъти в годината - пролет и есен. Гостите прекарват най-много време в супермодерната балнеология, където за тях се грижи екипът от отличници.Така наричат с признание за труда и усилията им всички рехабилитатори, доктори и медсестри.

Сенотерапията е хитът в Албена от една-две години, казват чужденците, изпитали ефекта й. Уникалният метод е на принципа на индивидуалната сауна, но благоуханията от сеното на мащерка,бял равнец и риган те пращат сякаш в рая. Сеното се коси от специална еколивада. Престоят в него при затопляне е половин час на фона на тиха музика.

Германките в Албена са луди по всички модерни балнеологични процедури - талго- и калолеечение, водо- и ароматотерапия. Но този сеезон хитът са и новите козметични процедури, маски и масажи с шоколад. Те се правят по уникална френска рецепта - с топли процедури, масаж с какаово масло, впръскване на флууиди в кожата, а след това шоколадова маска - спеециално приготвена. Цената на разкрасяването и за българки, и за чужденки, е 55 лева. Доволни клиентки от ефекта си поръчват шоколад за намазване на цялото тяло. Салонът предлага процедури с френските козметични продукти на Gothys и Florylis, но и с маркова българска козметика. Изненадата за гостите в старта на този сезон са предлаганите фитнес танци в залата, където обичайно се прави дневната гимнастика. Дамите и техните кавалери се кършат с латиноритми под вещото ръководство на аниматори.

4-звездният хотел "Добруджа" ще посрещне до лятото още три смени туристи от третата възраст, които идват по програмата на немския туроператор "Кур клуб". Германците обичат Албена заради добрия прием, класата на обслужване, чистия бряг, където няма строежи, шум и прах, казва организаторът на групата Стефка Рачева. Туристите се чувстват топло, уютно, слънчево и романтично. Затова и не малко двойки си тръгват влюбени от тук за родината си, добавя тя. НДТ

 


Сходни връзки

СЕНОТЕРАПИЯ И ШОКОЛАДОВИ МАСАЖИ ЗА ПЪРВИТЕ ТУРИСТИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди