изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:15 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 22 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 22 март

Благоевград. Взрив пред частен гараж пробудил жителите на благоевградската улица “Кръстьо Асенов” рано сутринта. Самоделката избухнала към 4 часа  във вътрешен  двор пред гараж, собственост на Г. М. /54 г./ от Благоевград, в който бил паркиран лек автомобил “Алфа Ромео”. Изпочупени са прозорци на съседните сгради. Няма пострадали хора. Дежурна група на РПУ и екип на ДОТИ – МВР са на място и извършват оглед.
София. Преди три дни на трамвайна спирка на бул. “Кл.Охридски” в ж.к. “Мусагеница” бе намерен с множество рани по главата 26-годишен столичанин. Към 23 часа той е откаран в болница, но на следващия ден, независимо от усилията на лекарския екип, умира. Криминалисти от СДВР и Първо РПУ се заеха със случая и много скоро попаднаха в следите на извършителя. Всичко започнало, след като 26-годишният мъж, солидно почерпен, отмъкнал бутилка безалкохолно от външен хладилник на кафене в района. Собственикът –А.М. /35 г./ забелязал крадеца, настигнал го, нахвърлил се върху него и след като си излял гнева, се прибрал обратно в заведението. Той е задържан за 24 часа и е разпитан. Справка в полицейската картотека показва, че не е известен на полицията.
С 1000 евро се простила столичанка, която се предоверила на непознат мъж. Вчера тя теглила парите от банков клон на ул. “Калоян” и веднага след като излязла оттам била настигната от измамника. Той се представил за служител на банката и й обяснил, че парите са белязани и трябва да бъдат сменени. Жената тутакси му ги дала, а в замяна получила “кукла”. Столичните криминалисти разследват случая.
Плевен. Измамник е заловен от криминалисти на Плевенското Първо РПУ, след професионални оперативни действия. Вчера към 8, 30 часа непознат мъж позвънил на плевенчанин по мобилния телефон, представил се за продавач на “игли” от поточна механизирана линия за преработка на слънчогледово семе. Той пояснил, че продажната цена на един детайл е 200 лева и че в складовата си база в Русе разполага с 60 такива изделия. Клиентът се усъмнил в сделката и сигнализирал в полицията. Така на уречената среща в 20 часа снощи на паркинг в града, вместо плевенчанина чакал полицейски служител. Последвала позната сцена – русенецът пристигнал с такси, представил мострата на непознатия си клиент и поставил условието - останалото количество, което е в багажника на колата,  ще е негово, след като получи договорените 12 хиляди лева. В този момент полицейски коли оградили мястото. При обиска станало ясно, че натоварените в таксито 59 детайла, са бледо подобие на машинните елементи. Задържан е “бизнесменът” Р.Н. /42 г/ от Русе, който е стар познайник на полицията и вече осъждан. По случая е образувано дознание.

Видин. 36-годишен мъж с фрактура на черепа е настанен в болница. Според първоначалната информация вчера към 15 часа две ромски семейства от кв. “Нов път” се скарали. Скоро скандалът прераснал в побой.В РПУ-Видин са задържани за 24 часа П.С. /30г./ и С.П./39г./ Образувано е дознание.
 Пак там е задържан и 58-годишният Е.К, който след скандал ранил в корема 22-годишния си син. Разпрата започнала към 23,15 часа снощи в дома им в с. Покрайна. Бащата грабнал кухненския нож и нападнал сина си. Пострадалият е настанен в болница. По случая е образувано дознание.

Кърджали. 13-годишна ученичка от община Кирково е блокирала телефонната линия на РСПАБ-Подкова със системни обаждания на тел.160, установили криминалисти от полицейското управление. Разследването започнало, след като в продължение на седмица момичето звъняло на безплатния телефон на пожарната от мобилен телефон и дълго разговаряло с дежурната част, без да подава сигнали за пожари. Няколко пъти полицаите я предупреждавали, че честите безпричинни обаждания са нарушение, но разговорите не спрели. Тогава анонимната авторка била засечена. Изяснило се, че отскоро в селото, където живее, има покритие за мобилни връзки и тя решила да се възползва от новата услуга с разговори на безплатния номер 160. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за предаване на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 22 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди