изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:34 EEST
МЛАДИ ТАЛАНТИ СЕ ИЗЯВЯВАТ В ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС В ШАБЛА    
КултураПървото издание на националния литературен конкурс на името на Георги Давидов от Шабла ще се проведе в края на март, съобщи за НДТ кметът на общината Елка Димова.

Той е учреден с решение на ОбС от 27 август 2004 г. Георги Давидов е местен поетичен талант, творчеството му е признато и оценено по достойнство от най-големите имена на съвременната ни литературна мисъл.
Желание за участие в конкурса до момента са заявили 37 млади автори от цялата страна. В момента творбите им се оценяват от 5-членно жури, председателствано от председателя на Съюза на българските писатели /СБП/ Николай Петев и членове Елка Няголова и Никола Радев, които са в Бюрото на УС на СБП, проф. Марко Семов - член на Съвета за електронни медии, и кметът на Шабла Елка Димова. Връчването на литературната награда "Георги Давидов" ще бъде съпътствана от няколко прояви. На 24 март се ще се проведат две срещи на гостуващите творци от СБП - с кмета на общината и с обществеността на крайморския град. На следващия ден ще има поклонение пред гроба на Георги Давидов. Ще бъде открита експозиция "В света на Давидов" - художествена сбирка на читалище "Заря". Ще се проведе литературно четене с участието на творците от СБП в Младежкия информационен център в Шабла. За същия ден е предвидено и тържествено честване на годишнината от рождението на шабленския поет, както и връчване на литературната награда. На 25 март ще се проведат уроци по родолюбие с ученици от училищата на общината.
 


Сходни връзки

МЛАДИ ТАЛАНТИ СЕ ИЗЯВЯВАТ В ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди