изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:49 EEST
ВАС даде ход на делото срещу МВнР за отказ да даде информация    
ОбществоСофия. Върховният административен съд даде ход на делото по жалбата на Петър Троянски срещу отказа на Министерството на външните работи (МВнР) да му бъде предоставена информация, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Съпредседателят на гражданско движение “Граждани против войната” е поискал на 18 август 2004 година обществена информация от МВнР относно необявяването публично на условията на похитителите на двамата български граждани Георги Лазов и Ивайло Кепов. Настояването на похитителите е било високопоставен български представител да заяви по телевизията, че България ще изтегли контингента си от Ирак. Троянски е поискал още информация за това дали са били уведомени президента, министър-председателя и председателя на Народното събрание за това условие. В отговор на искането на Троянски от МВнР му отговарят, че при тях не е постъпвала официална информация с така формулирано условие и по тази причина не са уведомявали други институции. Няма как да се получи писмо в министерството с подпис и печат от терористите. Такава информация излезе в медиите и това е достатъчно официална информация. Това каза пред Агенция “Фокус” жалбоподателят Петър Троянски. Той обясни, че движението “Граждани против войната” не се е опивало да се свърже с близките на Лазов и Кепов, защото не иска да бърка в раната им. В 30-дневен срок ВАС трябва да се произнесе по делото.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ВАС даде ход на делото срещу МВнР за отказ да даде информация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди