изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:32 EEST
14-ГОДИШНО ЦИГАНЧЕ ЗАКЛА СЪСЕДКАТА СИ    
Ред и сигурност

Топката, с която играело 14-годишното момче, влязла в двора на жертвата. Последвал скандал и то я намушкало смъртоносно с нож. Според съседи - 15 пъти. Някои тервелчани имат друга версия – пари. Ромите се опитвали да скрият убийството.



14-годишно момче е убило жена на 64 години в Тервел, съобщиха от полицията вчера. Кървавата драма се е разиграла на 21 март, като сигналът в РПУ в града е подаден около 15 ч. Окървавеният труп на жената е намерен в дома й, а по тялото й са открити наранявания от остър предмет. След получаването на сигнала, полицаите от РПУ-Тервел, и сектор "Криминална полиция" и служители на Окръжната следствена служба са предприели незабавни издирвателни действия, в резултат на които са задържали 14-годишното момче от Тервел. То е заподозряно като извършител на престъплението. От полицията съобщиха, че вероятната причина за жестокото убийство е скандал между момчето и жената заради паднала в двора на къщата й топка. Работата по случая продължава, образувано е следствено дело, казаха още от РДВР.

От собствени източници НДТ научи, че убита жена се казва Адиле, а непълнолетният убиец – Ерхан /Ертан/. И двамата са от ромски приозхиз. Други източници твърдят, че жертвата е етническа туркиня. Момчето я е намушкало хладнокръвно с нож, според хора от Тервел - около 15 пъти. Семейството на Ерхан живее в съседната къща и с дома на жертвата ги дели една ограда, разказаха запознати. В ранния следобед в понеделник момчето и по-големият му брат играели на улицата с топка, когато тя попаднала в двора на Адиле. Запознати твърдят обаче, че не е изключено скандалът да е избухнал заради пари. Преди няколко дни 64-годишната жена извикала двете момчета да й помогнат да засее лук в градината, но не им платила. Казала им, че ще стори това, когато си вземе пенсията.

Бащата на Ерхан бил безработен, а майка му работела като шивачка в Тервел, разказаха ни, че не са лоши хора. До миналата година Ерхан ходел на училище, но след това прекъснал, защото нямали пари. По-големият му брат пък никога не е посещавал училище. Баща им често се хващал да работи, каквото намери, и искал да ги взима със себе си, но двамата братя били мързеливи.

Адиле живеела сама в къщата. Имала четири деца - двама сина и две дъщери, които работели в Испания, разказаха още хората. Имала си една козичка и сутрин съседите често я виждали да я разхожда. Някои се спирали и я питали: "Как си, бабо Адиле? Добре ли си?" Жената не била злобна. В последно време имала проблеми със здравето - оплаквала се от високо кръвно и вървяла доста трудно.

В Тервел вчера се разнасяха различни версии, свързани с убийството. От отлично осведомени НДТ научи, че масово в ромската махала отричат да е станало убийство. Циганите твърдели, че Адиле е починала вследствие на мозъчен кръвоизлив. Тервелчани обаче коментираха, че ромите са изключително сплотени, подкрепят се и се опитват да скрият убийството. Още повече, че семейството на Ерхан се притеснявало от евентуално отмъщение, когато децата на Адиле се завърнат от чужбина.

Тервелчани твърдят, че в момента предизборно се изострят отношенията между ромите и етническите турци. За убийството се мълчало, защото повечето партии гледали на ромите като на потенциални избиратели и ако се разчуела трагедията, тези партии щели да изпаднат в изолация. Пак в тази връзка не бил разгласен и случай, при който работници от горското стопанство заловили роми в гората да сечат дървета незаконно, но циганите ги набили. Това станало някъде преди месец. От кървавата драма обаче едно е сигурно – потвърждават се опасенията на младите за живота на родителите им, които живеят сами в селата или в квартали с преобладаващо ромско население.

НДТ

 


Сходни връзки

14-ГОДИШНО ЦИГАНЧЕ ЗАКЛА СЪСЕДКАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди