изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:02 EEST
Стартът на Орбител като телеком поставя истинското начало на конкуренцията    
Новини

Компанията предлага на пазара ново поколение телекомуникации, след като първа изгради връзки с всички оператори в страната



София, 22 март 2005 г.Орбител обяви старта на работата си като ново поколение телеком. Това е началото на реалната конкуренцията на пазара на фиксирани телефонни услуги.

 

Следвайки своята визия, Орбител предлага на българските потребители услуги, базирани на технологии от ново поколение. Те се различават фундаментално от традиционните по това, че използват универсални пакетни мрежи. По тази причина мрежите от ново поколение (NGNnext generation networks) предоставят всички услуги - глас, данни и видео - по една връзка до клиента. Ползите за потребителя са в две посоки. Първата е оптимизирането на техните разходи. Втората посока са новите възможности, непознати за традиционните технологии, например географска необвързаност на номерата, получаване на гласова поща по имейл, видеотелефония с високо качество.

 

Услугите на Орбител отговарят на изискванията на стандартите за телефонна услуга на ITU (International Telecommunications Union), записани в лицензията. Градските телефонни номера на Орбител могат да избират и да бъдат избирани от всички действащи телефонни мрежи в страната - стационарни и мобилни. Високото качество на услугите е гарантирано чрез връзки с водещи международни оператори като Deutsche Telekom, France Telecom, ОТЕ, Telecom Italia, AT&T и директна свързаност с българските оператори.  От началото на 2004 г. мрежата на Орбител се управлява от ново поколение платформа на водещата в световен мащаб компания NetCentrex.

 

Първата телеком услуга за интеграция на глас и данни на Орбител е предназначена за големи фирми. Интегрираната телефонна услуга предоставя по една връзка както Интернет, така и телефонен пост за разговори към  всички направления – включително градски. Цената на градското обаждане е 0,035 лв. на минута (без ДДС), с което потребителите пестят около 40%. С интегрираната си услуга Орбител въвежда на телеком пазара новия бизнес модел на безлимитни разговори между всички свои абонати.

 

Домашните потребители (аналогови и цифрови) ще разговарят чрез услугата селекция със страната и чужбина чрез код 01001 на атрактивни цени. Услугата е по-изгодна и по-лесна за достъп в сравнение с нелицензираните VoIP карти. Причината е, че при селекция потребителят не плаща градско обаждане заедно с цената на проведения разговор, за разлика от VoIP варианта.

 

Малките и средните фирми ще използват услугата преселекция, чрез която ще се възползват от атрактивните цени за междуградски и международни разговори. При този тип услуга не се налага да се избира код на оператор. Потребителят заявява своето желание да ползва конкурентна мрежа, след което всички негови междуградски и международни обаждания се обслужват на алтернативна цена – без промяна в ползването на телефонната услуга.

 

Предоставянето на интегрирани услуги за малките и средни фирми зависи от реалната възможност за достъп до последната миля. Всички потребители на интегрирани услуги на Орбител ще получат безлимитни разговори с останалите абонати в мрежата на оператора.

 

Реалният старт на конкуренцията на фиксирани телефонни услуги се случва у нас две години след отпадане на държавния монопол в областта на фиксираните телекомуникации (01.01.2003 г.). Забавянето на процеса се дължи на фактори, свързани с регулаторната рамка: приемането на адекватен на пазара Закон за далекосъобщенията, приемане на типово предложение за взаимно свързване, както и изготвянето на други подзаконови актове, регламентиращи работата на операторите в пазарна среда.

 

По повод старта на новото поколение телекомуникации в България, Орбител подари истинска звезда на новородено. Малкият Радослав Иванов с родители Белослава и Георги Иванови от София даде своето име на звездата в небосвода със следните астрономически координати: номер на звездата – 101-362, небесен адрес – 15 часа 4 минути 19.99 секунди с отклонение от +13° 38’ 50.4’’. Виктор Францес, изпълнителен директор на Орбител, връчи звездата на Радослав. Детето е първото родено на 21 март 2005 г. – първата нощ след настъпването на астрономическата пролет тази година. Орбител пожела на Радослав неговата звезда да води новото поколение към знание и щастие. Това, че Радослав е дал своето име на тази звезда, е записано в световния Звезден регистър.

 

Младото семейство получи от Орбител безплатни телефонни разговори на стойност 500 лева. На Майчин дом Орбител подари телефонни номера във всички областни градове – за да могат гражданите да се свързват с медицинските специалисти на цената на градски разговор. Тези телефонни номера ще звънят в Майчин дом в София, без това да оскъпява разговорите на гражданите.

 


Сходни връзки

Стартът на Орбител като телеком поставя истинското начало на конкуренцията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди