изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:45 EEST
31 декември - последният ни ден в Ирак    
Новини31 декември тази година е определен като краен срок за действие на българския пехотен батальон в Ирак.


Това стана ясно след края на заседанието на Съвета по отбрана при военния министър Николай Свинаров, информира пресцентърът на Министерството на отбраната.

Българският контингент да изпълнява мандата за поддържане на сигурността и стабилността в Ирак, даден на Многонационалните сили с резолюция на Съвета за сигурност на ООН № 1546 до 31 декември 2005 година, се казва в проекторешението.

Освен това се предлага на Народното събрание да потвърди участието на България в състава на коалицията като възложи на Министерски съвет да проведе консултации и преговори за определяне на подходящи форми за по-нататъшно участие в Коалицията и за разширяване на българското участие в мисията за подготовка на иракските сили за сигурност при отчитане на последващите резолюции на Съвета за сигурност и позициите на НАТО и ЕС.

По време на Съвето по отбрана и е било обсъдено в проекторешението, което ще бъде прието от правителството и парламента, да бъде записан личен състав от 400 души за петия ни батальон в Ирак, който трябва да бъде последният ни контингент там.

Междувременно от военното ни ведомство съобщиха, че командирът на Петия пехотен батальон, който предстои да бъде изпратен в Ирак, подполковник Костадин Кузмов и началникът на щаба на батальона майор Емил Симеонов са пристигнали в база “Еко” в Дивания.

Те са в състава на инспекционна група от Българската армия, водена от заместник-командващия на Съвместното оперативно командване полковник Алекси Найденов.
В състава на групата влизат и специалисти от Центъра по военна психология и психопрофилактика към Българската армия и представители на Военномедицинска академия.

Целта на посещението е да се инспектира дейността на четвъртия български контингент и да се окаже помощ при предстоящата ротация.
В програмата са предвидени изследвания на психоклимата в батальона, както и обмяна на опит с психолозите от полския контингент.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

31 декември - последният ни ден в Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди