изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:31 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 24 МАРТ    
Ред и сигурност

При обиск в дома на задържан в с.Стражица, служителите на полицията са открили и иззели два пистолета и два револвера, както и 117 бойни патрона.



През изминалото денонощие на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани  7 криминални престъпления и произшествия.

         След проведени оперативни мероприятия от служители на РЗ БОП при РДВР Добрич е установена престъпна група занимаваща се с контрабанден внос и разпространение на акцизна стока – цигари.

         В момента за срок от 72 часа са задържани две лица от гр.Добрич и с.Кардам общ.Г.Тошево, съответно на 32 и 44 години. Същите са задържани в района на с.Ген.Колево общ.Добричка в момент на предаване на 6 бакса с цигари.

         Впоследствие след претърсване извършено от служители на РЗ БОП в жилището на едно от задържаните лица са открити и иззети други 5 бакса различни марки цигари.

         Горепосочените цигари са внасяни на територията на страната с туристически микробуси и автобуси. Впоследствие контрабандно внесените цигари са разпространявани в търговската мрежа на територията на Североизточна България.

         По случая е образувано полицейско дознание за престъпление по чл.242 от НК.

 

         2. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РПУ Балчик при РДВР Добрич е установен и задържан 46 г. жител на с.Стражица общ.Балчик.

         При извършения обиск в дома на задържания в с.Стражица, служителите на полицията са открили и иззели два пистолета и два револвера, както и 117 бойни патрона.

         Работата по случая продължава. Изясняват се обстоятелствата, при които огнестрелното оръжие се е озовало в задържаното лице.

         По случая е образувано полицейско дознание за престъпление по чл.339 ал.1 от НК.

         3. На 23.03.2005 г. в РПУ Балчик е получен сигнал от ЦДГ № 3 за това, че през нощта на 22/23.03.05 г. неизвестен извършител чрез взлом е влязъл в детската градина и е извършил кражба на телевизор, грамофон и 2 касетофона.

         По случая работят служители на РПУ Балчик, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

         4. На 23.03.2005 г. в 15.01 ч. на служебен телефон в РДВР Добрич е получено анонимно съобщение за това, че в сградата на СОУ “Любен Каравелов” гр.Добрич има поставено взривно устройство.

         След получаване на сигнала служители на Първо РПУ Добрич и РЗ БОП при РДВР Добрич са отцепили района, претърсили учебното заведение, взривно устройство не е открито.

         По разпореждане на директора на училището, учебното заведение е затворено за срок от 24 часа.

         Служители на полицията провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

 

         На територията на РДВР са   регистрирани 3   ПТП  с материални щети.

Поделенията на РЗ ПАБ     са участвали в гасенето на 4 пожара .

         - на 23.03.2005 г. в 08.01 ч. в РС ПАБ Каварна е получен сигнал за пожар в микробус “Фолгсваген” на улица в гр.Каварна.

         В резултат на пожара са нанесени известни материални щети в предната част на автомобила. Причината довела до възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталацията на МПС.

 

         Във връзка с изясняването на обстоятелствата за станало на 25 февруари 2005 г. около 10.30 ч. пътно произшествие на кръстовището между бул.”Добруджа” и ул.”Г.Попов” в гр.Добрич, при което от лек автомобил “Мерцедес” е ударена пешеходка, първо РПУ Добрич се обръща към водача на лек автомобил “Жигули”, който се е намирал в района на местопроизшествието да се обади в най-близкото РПУ, първо РПУ или на дежурния офицер в РДВР.

        

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 24 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди