изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:58 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 24 МАРТ    
Новини

Бюлетин на МВР от 24 март



Ботевград. Полицаи от РПУ разкриха кражба на телефонен кабел, извършена през нощта на 13 март близо до с. Скравена. Сигналът за престъплението бил подаден от техник, който установил липсата на три междуселищни телефонни кабели, собственост на БТК и “Глобул”. Крадците прокопали трасе с дължина 35 м и задигнали кабела. Вчера полицаите изяснили, че извършителите са Т.Н. /24 г./, Т.Г. /37 г./, Ц.И. /20 г./, В.Д. /27 г./ и Ц.Д. /35 г./, всички криминално проявени и осъждани за кражби. Криминалисти продължават работата по случая.

Плевен. Служители от Второ РПУ заловиха престъпна група, извършила кражба на електрически проводници, собственост на “Електроразпределение” – Плевен. Апашите нанесли материални щети на държавната фирма в размер на 47 230 лева. Бандата се състояла от девет мъже, подпомогнати от 26- годишна плевенчанка. Те  проникнали в открит склад за “Електроматериали”, намиращ се на улица “Витска долина”, и откраднали проводник “СВТ” 2 Х 6 мм, навит на рула. При седем влизания в склада те успели да отмъкнат 6 тона проводници. Кражбите са започнали от 17 февруари и продължили до 8 март т.г. Престъпната група изнасяла на ръце електрическите проводници извън имота на “Електроразпределение”, после ги превозвали извън града с частни автомобили. Там изгаряли обвивката, а металното жило продавали в различни пунктове в област Плевен. От престъпната си дейност спечелили около 7 хиляди лева, при изкупна цена на 1 килограм 3.50 лева.  Допълнителна проверка установила, че и десетимата извършители имат богат престъпен опит, регистрирани са за  кражби. Осем от тях са осъждани. Всички са задържани в различни подразделения на РДВР – Плевен за срок от 24 часа и ареста на ОСС. М.Й. /32 г./ от Плевен е следствения арест с наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е повдигвато обвинение и работата продължава.

На 23 март при специализирана полицейска операция по линия “Незаконно притежавано оръжие, взривни материали и боеприпаси” служители от сектор “Криминална полиция” при РДВР – Плевен, Първо РПУ, РПУ- Червен бряг и група “Престъпление по пътищата” са открили в различни домове богат боен арсенал. След претърсване в жилището на 28- годишен младеж в Долни Дъбник е намерен автомат “Калашников” със сгъваем приклад, един пълнител и 3 патрона. По случая е образувано дознание. От друг дом в Долни Дъбник полицаите са иззели 11 ловни патрона и  полицейска лампа. 35- годишният им притежател е задържан в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен. От частна къща в село Радомирци криминалистите открили самоделно направена ловна пушка 12 калибър, 13 патрона и 5 броя електрокапсул детонатори.

София. При специализирана операция срещу наркоразпространители криминалисти от СДВР спрели за проверка на ул. “Ангел Кънчев” автомобил “Пежо 205”. В колата пътували Ц.А./18 г./, П.П./18 г./ и Г.А./17 г./, тримата регистрирани за различни престъпления. В колата са намерени три найлонови топчета с хероин. Тримата са предадени на следствието.
Служители от ПУ “Нови Искър”- Второ РПУ заловиха обявения за общодържавно издирване Д.С./23 г./ от с. Мартен, Русенско, който избягал от затвора в Ловеч. Поредното му престъпление е кражба на телевизор, ДВД плеър и мобилни телефони от къща в с. Негован. Крадецът се криел в ж.к.”Студентски град”. Срещу него е заведено дознание. В ход е процедура по привеждането му в Софийски централен затвор.

НСГП. Гранични полицаи задържаха на ГКПП-Гюешево издирван от Интерпол гръцки гражданин за измама в особено големи размери. М.К./39 г./ се опитал да напусне страната като пътник в лек автомобил. Служителите на гранична полиция установили, че гръцкият гражданин се издирва от германските съдебни власти за измама, в резултат на която са причинени щети в размер на 228 000 евро. Според Наказателния кодекс на ФР Германия престъплението предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г. М К. е предаден на следствения арест в Кюстендил за започване процедура по екстрадиция.

Благоевград. Скандал, прераснал в побой, завърши с фатален край за 48– годишен мъж от град Симитли. Вчера около 16.00 часа в полицейския участък в Симитли е получен сигнал за скандал в махала “ Дрънкалица”. Разпрата прераснала в ръкопашен бой между С. Д. /49 г./ от Симитли и неговия съгражданин А. П. /48 г./. По- възрастният мъж, в чийто дом станал инцидента,  нанесъл удари с метална пръчка по главата своя опонент. В резултат на ударите пострадалият е изпаднал в безпомощно състояние и е транспортиран в Спешен център – Благоевград, където по– късно е починал. Служители на РПУ – Благоевград са задържали С.Д. със заповед за 24 часа . Работата по изясняването на случая продължава.

Стара Загора. Вчера в 18.15 часа в РПУ – Гълъбово е получено съобщение, че неизвестни лица разкопават могила, намираща  се в близост до с. Обручище. При извършената незабавна проверка в местността "Трите могили  в южния край на с. Обручище са заловени Г.С. /28 г./   , А. Г. /51 г./   и П.А. /40 г./  и тримата от Симеоновград  докато разкопавали могила с багер. На мястото са намерени още металотърсач   и два леки автомобила "Опел Вектра". Тримата мъже са  задържани  за 24 часа.  Районът на произшествието е поставен под полицейска охрана. За пълното изясняване на случая работи РПУ – Гълъбово.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 24 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди