изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:12 EET
* 27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА    
Култура

СПЕКТАКЪЛ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

 

Усмихнати, искрени и заредени с огромен ентусиазъм, малките актьори от Детско-юношеското театрално студио при младежкия дом вчера представиха спектакъла "Пътепоказателят"



Това са очарователните Кармен, Михаела, Петя, Радина, Тагрит, Сара и Веселин. Безкрайно развълнувани от срещата си с публиката, те не се спират на едно място и с нетърпение очакват да започне спектакълът "Пътепоказателят", в който участват. Очевидно е, че любимка на целия театрален екип е малката Кармен, която е само на 7 години и половина. "В спектакъла усещам удоволствие. Играя ролята на лястовичката. Харесва ми, когато пея песнички и всички се раздвижват" - сподели с възможно най-сериозната си физиономия очарователната госпожица специално за НДТ. И в следващия момент я виждаме гушната в прегръдките на някой от другите, по-големи актьори. Петя е на 9 години и в спектакъла играе ролята на чешмата. "Най-много ми харесва, когато пръскам врабеца за наказание" - ни каза момичето. 12-годишният Веселин пък е нагърбен с нелеката задача да се изяви в главната роля - на пътепоказателя, и сподели, че това му допада, защото неговият герой показва посоките на хората. Неговата връстничка Тагрит на сцената е костенурката: "В спектакъла малките деца от детските градини ще научат нещо ново. Ще разберат, че не е правилно да се подиграваш на другите." В ролята на врабеца пък е Радина, която сподели: "На мен ми харесва да се подигравам, защото и на мен ми се подиграват. Била съм невъзпитан врабец!?"
Премиерата на спектакъла "Пътепоказателят" по едноименната приказка на Лада Галина се състоя вчера в младежкия дом. Той се реализира от Детско-юношеското театрално студио с ръководител Николай Генов. Това е спектакъл за по-малките деца, но може да бъде гледан и от възрастни. Защото поуките в него трябва да бъдат разбрани от всяка възраст.
 


Сходни връзки

* 27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди