изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:14 EEST
КРАНЕВО СЕ ПРЕВРЪЩА В МОДЕРНО КУРОРТНО СЕЛИЩЕ    
Новини

По проекта, който е на стойност 750 000 лв., е предвидена направата на цялостна инфраструктура – канализация, водопровод, тротоари, осветление, пътна настилка, озеленяване и оформяне на паркоместа.



Проектът за благоустрояване на главната улица “Черно море” в Кранево е сред 70-те одобрени за финансиране по програма САПАРД. Това съобщи кметът на курортното село Георги Раднев. Очаква се до края на март кметът на общината Красимир Михайлов да подпише договора за финансиране.

До края на април се очаква одобрение от “Социалноинвестиционния фонд” на проект за канализация и подмяна на водопровод в северната част на Кранево на стойност 200 000 евро, каза още Георги Раднев.

Около 1.8 млн. лв. се очаква да влязат в общинската хазна през тази година от продажбата парцели в Кранево, които ще се вложат за подобряване на инфраструктурата. Мостово съоръжение на река Краневска, която минава през селото, ще бъде направено до средата на юли, каза още кметът. Така пътищата, водещи към крайбрежната част на Кранево, ще станат два. Досега подходът към морете бе само през главната улица “Черно море”, което затрудняваше движението на автомобили и пешеходци.

По отношение на подготовката за летния сезон се предвижда изкърпване на дупките по алеята на крайбрежието, по пътните артерии, поставянето на указателни табели и информационни табла. Ще се благоустрои пазарът и ще се поставят спирки, където е необходимо.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

КРАНЕВО СЕ ПРЕВРЪЩА В МОДЕРНО КУРОРТНО СЕЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди