изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:41 EET
. "Черно море", Варна: Нов срок за експертиза по делото "Церовски срещу Албена"    
Туризъм Варна. Добричкият окръжен съд вчера даде нов срок да бъде извършена съдебно-счетоводна експертиза, поискана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски за концесионната такса за плажа в курорта "Албена".

Заради големия обем на работата назначеното вещо лице не е успяло да прегледа всички платежни нареждания, актове на Министерския съвет, договори и други документи, които се съхраняват в МРРБ по спора за плажната ивица, стана ясно на съдебното заседание.
Междувременно Церовски е поискал да бъде запорирана втора банкова сметка на черноморския комплекс, но с казуса се занимава Софийският районен съд, казаха от министерството. От курорта са предложили да бъде наложена възбрана върху техен недвижим имот - хотел в Приморско, но от МРРБ се възпротивили.
Церовски съди акционерното дружество за 3 138 000 лева - неизплатени вноски, неустойки и лихви по концесионната такса за 2002 - 2004 г. "Албена" АД изцяло отхвърля иска с мотива, че министерските чиновници неправилно пресмятат таксата. Според акционерното дружество трябва да се вземат пари за активната плажна площ, която се използва, а не за географската пясъчна ивица.
Делото ще се гледа отново на 26 май. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

. "Черно море", Варна: Нов срок за експертиза по делото "Церовски срещу Албена" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди