изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:23 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 25 март

Благоевград. Успешна акция срещу наркоразпространението е проведена от РПУ – Петрич вчера. След получена информация полицейските служители атакували  четири  адреса в Петрич и селата Скрът и Гега. Във фургон на ул.” Княз Борис І” в града, където живеел 20 годишният М.З., били открити две фалшиви банкноти по 50 евро, 46 грама сух канабис, 0,5 гр хероин и 6 гр кодеин. Той е задържан в ареста на РПУ – Петрич със заповед за 24 часа. В къщата и селскостопански постройки , собственост на  53- годишната М. М. от село Гега служителите намерили  и иззели 5,050 кг сух канабис. Акцията продължила и в село Скрът. Там в къща  и пристройки край нея, собственост на 77 – годишния Г. П,. полицаите  открили още 6,4 кг канабис, а в дома на съселянина му Р. Т. / 49 г./ - 1, 610 кг суха маса от същата дрога. Общото иззето количество сух канабис е над 13 кг. Образувани са четири следствени дела.
Пловдив. Трима младежи и две момичета ще престоят в ареста на Шесто РПУ за 24 часа. Вчера към 13.30 ч. на улица “Прохлада” служителите на реда спрели за проверка Я.К./21 г./ П.Й./ 24 г./, Х.Д./20 г./,18-годишната В.И. и година по-голямата Т.А. При вида на полицаите те побързали да се отърват от 8 пакетчета хероин и ги хвърлили на земята.
Бургас. Вчера към 10.50 ч. в Четвърто РПУ- Бургас е получен сигнал за труп на 68-годишен жител на с. Маринка. Мъртвият бил открит в дома му на ул. “Оборище” от брат му. Заключението, след направената в бургаската болница аутопсия е, че смъртта е настъпила вследствие на нанесени множество удари с твърд предмет по главата и тялото. По случая е образувано следствено дело. Криминалисти на регионалната дирекция работят по случая.
Варна. 56–годишен мъж, направил опити  да скочи от шестия етаж на новострояща се сграда на ул. ‘Кавал’ 29, вдигна на крак варненската полиция вчера. Към 18.30 часа  на тел 166 в оперативната дежурна на регионалната дирекция гражданин сигнализирал, че мъж заплашва да скочи от шестия етаж. На адреса веднага били съсредоточени екипи от огнеборци, криминалисти, охранители и психолог. Установена е самоличността на човека, открити били и неговите близки, станало ясно, че има семейни проблеми. След близо три часа усилени преговори мъжът бил свален от “лобното място”и отведен е в Първо. Ако бъде установена необходимост, той ще бъде настанен в болнично заведение.
РДВР-София.  Уличен в опит за подкуп на полицай е задържан РПУ-Сливница. В късните часове на 23 март, близо до с. Раяновци, община Драгоман, служители на КАТ спрели за проверка микробус, управляван от П.В. /27 г./  от Костинброд. Дрегерът показал 1,61 промила алкохол в кръвта на шофьора. Докато полицаят съставял акта за административно нарушение, П.В. издърпал свидетелството си за управление и побягнал, като оставил задграничния си паспорт в пътния полицай.. Вчера П.В. отишъл в Сливница и се свързал със служителя, предложил срещу 200 лева да  унищожи вече написания акт. Полицаят веднага уведомил началника си за офертата и снощи към 23.00 ч. на ул. “Коста Паница” в Сливница, П.В. бил заловен докато  оставял парите в служебния автомобил. По случая е образувано следствено дело. П.В. е задържан за 24 часа. 
Стара Загора. На 24 март 2005 в служители на Икономическа полиция при РДВР-Стара Загора,  със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер /BSA/,  извършиха специализирани полицейски проверки за използване на нелегитимни копия на компютърни програми. Проверени били две старозагорски фирми, които преди време били предупредени да легализират използваният от тях софтуер. Установено е, че едната от фирмите вече използва напълно узаконени компютърни програми. В другата обаче били намерени седем компютърни системи в работен режим, с инсталирани върху тях копия на програми на компаниите-членки на BSA, за които не са предоставени документи, удостоверяващи легитимното им придобиване и използване. Компютърните системи са иззети, а срещу собственика е образувано дознание по чл. 172а от Наказателния кодекс. Предупредителен и разпоредителен протокол са били издадени още на 4 октомври м.г.,  но фирмата не е предприела мерки за легализация на софтуера си, поясняват от регионалната дирекция.

24 огнеборци гасиха пожар, възникнал вчера към 14.20 часа в борова гора и лесонепригодни площи в землището на селата Винарово и Изворово, общ. Чирпан. В гасенето се включиха и лесничеи. Огънят окончателно е ликвидиран днес към 08.30 ч. Уточнените към момента щети – 100 дка борова гора и 950 дка лесонепригодни площи. Причините за възникване на пожара се изясняват. РС ПАБ и Държавно лесничейство продължават да поддържат дежурство в района.

Кърджали. 300 бутилки алкохол, облепени с бандероли, за които съществуват съмнения, че са неистински,  са открити при  операция на Икономическа полиция и служители на Териториалната данъчна дирекция в града. Проверени са общо 12 обекта, търгуващи със спиртни напитки. За установените нарушения са съставени констативни протоколи. 7 от бутилките са иззети за  експертиза, а 293 са оставени на отговорно пазене до представянето на заключенията на експертите.

Крадци на ограда на гробищния парк в село Багрянка и на телефонен кабел бяха разкрити от криминалисти на РПУ-Момчилград и Кърджали и предадени на прокурор. 18-годишният И.К. разградил “селцето на мъртвите” в нощта на 15 срещу 16 март. Кметът видял вандалщината и сигнализирал в полицейското управление. След действията на полицията телената ограда е открита в пункт за вторични суровини. Иззета е и е върната  на кметството. Материалите по случая са с мнение за налагане на административно наказание на извършителя. 30-годишният А.Р. пък е прекъснал телефонен кабел, след като откраднал металната тръба, в която била поставена комуникационната връзка. Мъжът побързал да предаде метала на пункт за вторични суровини, а кабелът захвърлил. Така без телефонна връзка в продължение на два дни останаха над 10 населени места от Крайно село до Безводно. Материалите по този случай са изпратени в прокуратурата с мнение за образуване на предварително производство срещу извършителя.
София. Преди два дни 34-годишният Е.С. подал жалба в Девето РПУ, че от паркинга пред блока му в ж.к.”Люлин “ е открадната колата му. Оперативните работници започнали спешно издирване на автомобила. Скоро установили, че тъжителят още преди три години продал ладата си на трето лице и за да избегне плащане на данъци сега решил да я обяви за противозаконно отнета. Лъжесвидетелят е задържан за 24 часа, наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Крупна кражба от складова база в ж.к.”Обеля” разкриха криминалисти от Девето РПУ. След бързо разследване те установили, че през нощта срещу сряда рецидивистите С.П. /43 г./ и Б.М. /33 г./ задигнали 200 килограма арматурно желязо, кофражни платна и други строителни материали. Крадените вещи са намерени и иззети от пункт за вторични суровини, където уличените в кражбата успели да ги пласират.
240 бутилки “Карнобатска гроздова ракия”, облепени с фалшиви акцизни бандероли, откриха вчера служители от направление “Икономическа полиция” - СДВР при проверка в склад на ул.”Проф.Цветан Лазаров”. Стоката е иззета, установена е фирмата, стопанисваща помещението. Образувано е полицейско производство за престъпление по чл.244 ал.1 от НК.
В момент на покупко-продажба на хероин криминалисти от сектор “Наркотици”-СДВР задържаха 24-годишните пласьори В.Г. и Ц.Х. заедно с двама техни клиенти. При задържането Ц.Х. изхвърлил на земята осем топчета в найлонова обвивка, съдържащи кафяво прахообразно вещество, което при теста реагирало на хероин. Дилърите са задържани в ареста на Осмо РПУ, след което, заедно с материалите и иззетите веществени доказателства, са предадени на следствието.
По сигнал за разпространение на наркотици криминалисти от Седмо РПУ задържаха в ж.к.”Младост” 19-годишния М.Т., неизвестен досега на органите на реда. Няколко полиетиленови и хартиени пакетчета с марихуана са иззети от него. По време на полицейската операция е проверен и лек автомобил “БМВ”, в който пътували Ф.В. /19/ и Т.К. /18/. В колата и в джобовете им са намерени още 15 грама от същата дрога. Те са задържани в РПУ и предадени на следствените органи.
Тази нощ на тел.166 граждани сигнализирали, че при саморазправа между група мъже на ул.”Шар планина” има ранени. Спешно на място са изпратени полицейски автопатрули, които задържат 32-годишния Р.Д. По думите на очевидци, между него и други трима възникнал скандал, при който Р.Д. с нож ранил тежко Р.В. /20/, който е настанен в болница с опасност за живота. Другите двама участници в инцидента – на 26 и на 53 години, са получили по-леки наранявания от развихрилия се нарушител, оказана им е медицинска помощ и са изпратени по домовете си. Извършен е оглед на местопроизшествието. Криминалисти от Трето РПУ работят по случая.

Перник. Тежка катастрофа е станала днес към 8.50 часа в града. На разклона за кв. "Тева" лада, управлявана от 41-годишния Й.К., се удря в стълб на тролейбусната мрежа. На място умира шофьорът. Малко по-късно в болница е починал и неговият спътник Н.А. /31 г./. С контузни рани и наранявания в болница за лечение е настанен и 17-годишен младеж, който също пътувал в колата. На мястото е извършен оглед.По случая е образувано следствено дело.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди