изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:09 EEST
Български дипломати посетиха осъдените на смърт медицински сестри в затвора в Триполи    
Новини Триполи. Дипломати от българското посолство в Либия се срещнаха с осъдените на смърт български медицински сестри, които се намират в затвора “Джудейда” в Триполи. Това съобщи за Агенция “Фокус”

Мария Донска, директор Дирекция “Информация” в българското Министерство на външните работи. Тя уточни, че срещата е традиционна, рутинна, каквато нашето посолство организира в неделя. По време на нея българските дипломати са занесли лични вещи на сестрите и са провели разговори с тях.
Българският адвокатски екип, който ще участва в защитата на медиците на предстоящото на 29 март дело, ще отпътува следобед за Триполи.
По информация на БНР също днес в Триполи се очаква и египетският адвокат Емин ад Диб, който ще вземе участие в първото заседание на Върховния касационен съд на Либия във вторник, когато ще бъдат разгледани жалбите срещу смъртните присъди на българите.
В предаването “Неделя” 150 министърът на правосъдието Антон Станков призова да не се създават прекалени очаквания за делото във вторник в Либия. Възможно е на заседанието във вторник в Либия да няма конкретен резултат, а съдът да обяви, че в рамките на месец ще се произнесе с решение, каза още той.
За 29 март, вторник, е насрочено първото заседание на Върховния касационен съд на Либия по жалбите срещу смъртните присъди на Наказателния съд в Бенгази, издадени на 6 май 2004 г.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Български дипломати посетиха осъдените на смърт медицински сестри в затвора в Триполи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди