изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:02 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 27 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 27 март

Пловдив. Полицай от РПУ-Асеновград отказал подкуп при проверка на лек автомобил в Садово вчера. Около 19.30 часа пред входа на Селскостопанския институт автопатрул спрял за проверка “Фолксваген Голф” с водачката Д.М./27/ от същия град. Дрегерът отчел 0,98 промила концентрация на алкохол в кръвта. По първоначални данни жената предложила 80 лева на главния сержант, за да не й съставя акт за извършеното от нея нарушение. По случая е образувана преписка по чл. 304 от НК, материалите са изпратени в Районна прокуратура Асеновград.
 София. В столичното Второ РПУ е задържан с полицейска мярка за 24 часа К.И./25/ , познат на полицията, осъждан. Криминалистите установили, че той е откраднал мобилен телефон и 340лв. от къща в Нови Искър. Образувано е дознание. Работата по случая продължава.
 В Пето РПУ е задържан Г.Б./22/ от София, известен на органите на реда. На 21 март младежът чрез счупване на задното стъкло на лек автомобил “Фиат Мареа”, паркиран в ж.к.”Хаджи Димитър” извършил кражба на автокомпактдиск и фотоапарат. Г.Б. е разпитан в качеството на уличено лице за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
 Благоевград. Служители на РПУ – Сандански разкриха за броени часове автор на кражба на скъпоструващ мобилен телефон от специализиран магазин в града.  На 26 март в полицейското управление се оплакала служителка от магазин “ Да да”, която съобщила, че  предния ден от търговския обект е откраднат нов мобилен телефон “ Нокиа 6230” и две карти за разговори на обща стойност около 600 лева. Предприетите незабавни  мерки от служителите и осъществените оперативно – издирвателни действия бързо довели до резултат – за броени часове е установен и по – късно задържан авторът на деянието – И.С./24./ от Сандански, известен на органите на реда с прозвището “ Гарата”. С протокол двете карти и телефона са иззети и върнати на собственика. По случая се води дознание.
 Бургас. На 26 март около 21.45 ч. в РПУ- Карнобат е получено съобщение, че служители от охранителна фирма “ЛУКома” са задържали в района на “Нефтобаза” – Карнобат, 4-ма мъже в момент на извършване на кражба на дизелово гориво. Установено е, че това са Н.Н./37/ от Шумен, С.Д./42/, Е.П./51/ и Н.Д./58/ и тримата от Карнобат. Тримата мъже от Карнобат / служители в “Нефтобазата”- охранител, оператор и ел. техник/, в съучастие с Н.Н. – водач на 20-тонна автоцистерна “ДАФ”, с бургаска регистрация, са допуснали товарния автомобил в района на “Нефтобазата” и са източили голямо количество дизелово гориво от автоналивно устройство, информират от регионалната дирекция. Източеното дизелово гориво е в процес на установяване. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа в РПУ- Карнобат. Образувано е бързо полицейско производство.
 Благоевград. През последните два дни успешни акции срещу наркоразпространението и притежаването на дрога проведоха служители на РДВР – Благоевград. След получена информация в Сандански бе проведена съвместна операция на служители от РЗ БОП и местното полицейско управление. При щателна проверка, извършена  в дома на Г.Б./44 / от село Поленица е намерена кутия цигари, в която е открито бяло прахообразно вещество с тегло 10,79 грама, реагирало на амфетамин. Малко по – късно в комплекс “ Русалка”, стопанисван от същия мъж, криминалистите открили и иззели червена метална кутийка с 23 бели таблетки с тегло 9,42 грама, реагирали положително на амфетамини и три броя сини хапчета синтетична дрога с тегло 0,69 грама. По случаите са образувани две следствени дела, а Г.Б. е задържан с полицейска мярка за 24 часа в управлението.  Килограм и 800 грама сух канабис са иззели служители на РПУ – Гоце Делчев  от дома на Д. С./26./ от гр. Хаджидимово. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на управлението, а по случая е образувано следствено дело, информират от регионалната дирекция.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 27 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди