изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:42 EEST
АДВОКАТЪТ-МЕНТЕ ТОПАЛОВ ЗАСТАВА ПРЕД ТЕМИДА    
Ред и сигурностТарикатът мамел хора от Балчик, Каварна и Варна. Общата сума, заради която ще бъде съден, е 3 671 лева

 

50-годишният Валентин Александров Топалов от Сливен ще застане пред балчишкия Районен съд за извършени измами, представяйки се за адвокат, съобщиха от прокуратурата. През пролетта на м.г. адвокат от Варненската адвокатска колегия решава да разкрие кантора в Балчик. Запознава се с Топалов и му предлага да му стане технически сътрудник. По искане на варненеца измамникът наема помещение за кантора в Балчик. До началото на юли бизнесът не потръгва и адвокатът от морската ни столица нарежда на Топалов да закрие кантората. Той обаче не прави това, напротив - издава си визитни картички на помощник-адвокат, поставя рекламна табела пред офиса и започва да работи. Успява да завлече трима души на обща стойност 620 лева - срещу ангажимента да им извърши адвокатски услуги.
След известно време се прехвърля в Каварна. Издава си нови визитки, на които се издига и се записва като адвокат. Наема апартамент, а чрез дирекция "Бюро по труда" - и секретарка. Тя се оказва и първата жертва в Каварна. Близките на секретарката имали намерение да продават земя. Тя ги свързва с Топалов, който им взема 2 383 лева. Естествено, парите потъват. Освен за тази сделка, Топалов завлича и майката на секретарката, от която взема 203 лева на заем. Още две са жертвите на адвоката-менте в Каварна - от тях е получил 240 лева. Топалов е измамил и възрастна жена от Варна. Срещу 200 лева й обещал, че ще й извади нотариален акт за лозе.
Общата стойност на измамите, за които Топалов ще застане пред Темида, е 3 671 лева. Преди това той е бил осъждан за изнасилване и средна телесна повреда, лежал е и в затвора.

 


Сходни връзки

АДВОКАТЪТ-МЕНТЕ ТОПАЛОВ ЗАСТАВА ПРЕД ТЕМИДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди