изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:31 EEST
МЛАДИ ХОРА ЩЕ СГЛОБЯВАТ КОМПЮТРИ И ЩЕ ГИ ДАРЯВАТ    
НовиниСъздаден бе клуб "Николай Толев" в Добрич

В края на миналата седмица към младежкия дом в Добрич официално бе открит клуб "Николай Толев". Това е вторият подобен клуб в страната след Благоевград, откъдето е 27-годишният Николай Толев. Той подел инициативата заедно със свои приятели да събират от различни институции неупотребявани компютърни части, да ги сглобяват и да ги даряват на социални домове и на младежи с увреждания. Н. Толев обаче е починал преди три месеца и сега благородната му инициатива се продължава от неговите родители и приятелите му. По повод откриването на клуба в Добрич бе баща му Валентин Толев, който участва в пресконференцията, дадена за откриването на клуба. Към инициативата се присъедини и добричлията Десислав Димов и той също ще бъде част от групата млади хора в клуб "Николай Толев".
"Идеята е да се помогне на децата, които нямат възможност да си купят компютър... Не са редки случаите, в които монитори са хвърляни в контейнерите за смет" - каза добричлията Николай Мирчев и допълни: "Аз смятам, че там, където има компютри, няма наркотици. Има толкова млади хора с добри сърца и сръчни ръце."
Стана ясно още, че Валентин Толев ще подари на добричкия клуб кашон с всички издания на вестник "Компютри", както и друга литература на тази тематика. Библиотека "Дора Габе" също е поела ангажимент да помогне.
 


Сходни връзки

МЛАДИ ХОРА ЩЕ СГЛОБЯВАТ КОМПЮТРИ И ЩЕ ГИ ДАРЯВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди