изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:11 EEST
БЕЛИЯТ ГРАД ЩЕ ОТВОЮВА СУША ОТ МОРЕТО    
НовиниВизата на световния учен проф. Ватерман от Холандия, цел - създаване на крайбрежие с естествена природа

чаква се на 10 април проф. Ватерман от Холандия - световен учен в областта на технологията за създаването на крайбрежие с естествена природа, да посети Балчик. Това съобщи кметът на Белия град Красимир Михайлов.
Проф. Ватерман е разработил технология, с помощта на която се създава суша от пясъчни ивици в морето. На 10 април - по покана на кмета Михайлов, се очаква той да посети Двореца и крайбрежната зона на града.
Визитата на проф. Ватерман в България е свързана с кръглата маса между български и холандски експерти по въпросите за устойчивото развитие и управлението на крайбрежните зони, която ще се проведе от 8 до 10 април в комплекс Слънчев бряг.
На срещата ще се дискутира опитът в тази област на България и Холандия, споделен от двустранните визити на експерти, каза кметът на Балчик, който неотдавна бе на посещение в Нидерландия.
Според статистиката, 60% от територията на Холандия се намира под морското равнище, но на същата територия се произвежда 65% от брутния вътрешен продукт на страната. Технологиите за изграждане на пясъчни диги и дюни са на много високо ниво, а създаването на суша в морето продължава.
Кметът Красимир Михайлов сподели, че обмяната на опит ще има положителен ефект, имайки предвид проектите, по които община Балчик работи - разширяване на яхтеното пристанище, изграждане на рибарско селище, както и довършването на брегоукрепителното съоръжение "Дамбата".

Боряна БОЖИДАРОВА

 

 


Сходни връзки

БЕЛИЯТ ГРАД ЩЕ ОТВОЮВА СУША ОТ МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди