изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:37 EET
Ако не се приемат промени в избирателния закон, под въпрос е датата за провеждане на изборите, каза Сергей Станишев    
ПолитикаСофия. “Ако в рамките на тази седмица не се приемат необходимите промени в Закона за избор на народни представители, под въпрос може да бъде поставена самата дата за провеждане на изборите, която беше определена от президента на България и подкрепена от министър-председателя”, това каза на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

“Има доста парадоксални предложения, записани в законопроекта - например предоставянето на ЦИК от всяка партия, в това число и коалиции, на 5 000 копия на молби за членство, което означава, че ако се върнем четири години назад, НДСВ не би могло да вземе участие тогава”, допълни Станишев. Според него НДСВ преследва една политическа цел и тя е да ограничи максимално броя политически субекти, които участват в изборите, за да може да се преразпределят гласове в следващия парламент. “Тревожна за нас е тенденцията съставът в ЦИК да определя по същество кои документи са законосъобразни и по този начин да изпълнява съдебни функции. Това се прави със стремеж НДСВ максимално да осигури свое присъствие в ЦИК, а оттам и в районните избирателни комисии”, категоричен бе Станишев. Според БСП има определен стремеж да се ограничат правомощията на президента при определяне на членове на ЦИК.
Идеята за гласуване по интернет се подкрепя от БСП, но очевидно за тези избори няма да има технологична и организационна готовност за такова гласуване, коментира Станишев. От БСП ще настояват гласовете от чужбина да се разпределят справедливо. За тях интегралната бюлетина не е ключов въпрос.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Ако не се приемат промени в избирателния закон, под въпрос е датата за провеждане на изборите, каза Сергей Станишев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди