изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:38 EEST
Ройтерс гръмна Симеон с двете цеви - за ”Тракия” и за мафията    
Новини Безпрецедентно за последните десетина години, в един ден, Агенция Ройтерс излезе с два негативни за България коментара.


Единият засяга престъпността в страната, другият - непрозрачната процедура и обвиненията в корупция при отдаването на концесия на автомагистрала "Тракия".
България е рай за организираната престъпност.
Дързостта на престъпните босове, които всяват страх сред обикновените българи с въоръжения си антураж предизвикват гняв у мнозина и може да повлияе на това дали премиерът Симеон Сакскобургготски ще задържи властта на изборите през лятото, пише агенция Ройтерс, цитирана от БГНЕС.
Българската полиция признава, че е почти безпомощна да спре престъпниците, докато дипломати заявяват, че криминалните лица са проникнали дори в държавните институции, въпреки дадените гаранции от правителството на Сакскобургготски, че ще се справи с престъпността. Ройтерс отбелязва, че поради опасенията си, че България може да допринесе за увеличаване на тежките престъпления в Евросъюза, Брюксел е поискал от българските власти да реформират съдебната си система. Ако това не стане те ще бъдат изправени пред възможността да се отложи поне с година планираното за 2007 г. присъединяване на страната към Евросъюза.
Едва ли престъпността в страната може да спре България по пътя й към ЕС, заяви в отговор премиерът Симеон Сакскобургготски. Ако считаме, че криминалната дейност у нас е много голяма, трябва да се погледнат някои статистики, коментира министър-председателят. Той каза още, че решаването на проблема с престъпността е наложително не само заради добрия имидж, но и за спокойствието на обществото.
Автомагистрала Тракия се отдава на концесия по непрозрачни
процедури и това може да навреди на партията на Симеон Сакскобургготски преди изборите, обяви световната организация за борба с корупцията "Транспаренси Интернешънъл". Българското правителство предизвика с избора на португалско-българския консорциум без търг критики от медии, дипломати и анализатори, коментира Ройтерс.
Още от Ройтерс за престъпността и за магистрала "Тракия".
Междувременно в Министерския съвет беше подписана концесията за магистрала "Тракия" в присъствието на премиера Симеон Сакскобургготски, съобщи БНР. Договорът беше подписан от изпълнителните директори на "Магистрала Тракия" АД Емил Коцев и Коща Ферейра от една страна и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски от друга. Дружеството "Магистрала Тракия" става концесионер на републиканския път Калотина - Софийскиоколовръстен път, северна дъга - Оризово - Стара Загора - Нова Загора - Ямбол - Карнобат - Бургас.
Стана известно и, че Главният прокурор Никола Филчев е наредил на началници на отдели във Върховната касационна прокуратура да се срещнат с Христо Кирчев, Димитър Йорданов и Васил Василев, депутати от СДС, които поискаха среща във връзка с подписването на сделката между правителството и концесионера на автомагистрала “Тракия”. Срещата ще се състои в сряда, 30 март. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Ройтерс гръмна Симеон с двете цеви - за ”Тракия” и за мафията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди