изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:47 EEST
ПОСЛАНИЯТА НИ ЩЕ ОТРАЗЯВАТ НАСТРОЕНИЯТА НА ДОБРУДЖАНЦИ    
Новини каза вчера водачът на листата на СДС за Добричка област Николай Младенов. Според него, концесията на магистрала "Тракия" нарушава националните интереси на България и за това ще бъде информиран Европейският парламент

"Ние няма да се впускаме в безсмислени обещания и празни приказки. Симеон Сакскобургготски даде обещания за морал в политиката. Днес обаче е тъжен момент за морала в българската политика заради подписването на концесията за магистрала "Тракия" - това заяви вчера в Добрич водачът на листата на СДС за Добричка област и зам.-председател и говорител на синята партия Николай Младенов. Тук бе и съпредседателят на "БЗНС-обединен" Яне Янев, а на дадената пресконференция присъстваха още Даниела Пеловска - член на НС на СДС, областният лидер д-р Меглена Попова и общинският председател Румен Чамурлийски.
Според Н. Младенов, концесията на магистрала "Тракия" е направена в нарушение на националните интереси на България и на интересите на всички български граждани. Хората щели да плащат невиждани в Европа такси, а този акт на правителството щял да му коства загубата на парламентарните избори. "Ние ще поставим пред Европейския парламент въпроса за магистрала "Тракия" - дали съответства на изискванията на ЕС за магистрала, градена с публични средства, да се даде на концесия на частен инвеститор със съмнителен произход" - каза още Н. Младенов и допълни, че може и българската прокуратура да бъде сезирана, но това подлежи на допълнителен юридически анализ. Той подчерта също, че правителството е отказало да приеме международна експертиза за концесията, а НДСВ и ДПС искали да покрият максимално този случай.
Водачът на листата на СДС каза, че намерението му е да обиколи всяко едно населено място, а предизборните послания ще отразяват настроенията на хората в Добруджа. Предстои подготвянето и на серия от изнесени приемни в областта.
"Единствено Надежда Михайлова, като външен министър, се застъпваше за интересите на земеделските производители по отношение на САПАРД и другите структурни фондове" - каза от своя страна Яне Янев и добави: "Имаме намерение, ако българските граждани ни гласуват доверие за правителство на ОДС, да проведем цялостна реформа за адаптиране на аграрния сектор с европейски параметри". Съществувала готовност за внасянето на законодателен пакет с повече от 15 закона - Закон за развитието на устойчиво и екосоциално земеделие, Закон за полската стража, Закон за създаване на национална аграрна банка и т.н. "Трябва да скъсаме пъпната връв на мафията с родното земеделие" - каза още Я. Янев. От своя страна Н. Младенов добави, че ще отправи питане до министерството на земеделието относно 380 проекта по програма САПАРД, които стоели във ведомството без отговор.
"Ще отправим питане кои са фирмите, спечелили проекти. Нека те да бъдат публикувани" - каза Даниела Пеловска.
На въпрос относно това, че по избори ромите винаги присъстват в партийните платформите, Н. Младенов отговори: "Не мисля, че предизборно се заиграваме с българските роми. С колегите от ДРОМ започнахме разработването на специална програма, насочена към интеграция на ромите. Няма да залагаме на социалните помощи, а на активни мерки в областта на образованието".
ОДС е успешен модел на обединение в дясното пространство, каза още Николай Младенов. Според Яне Янев пък, между 10 и 15 000 гласа се движи потенциалът на БЗНС в Добричка област. "Партията на Иван Костов е все още в рамките на статистическата грешка. Всеки глас, даден за нея, е глас за победата на социалистите" - заяви също Н. Младенов.

СНИМКА >>>

 


Сходни връзки

ПОСЛАНИЯТА НИ ЩЕ ОТРАЗЯВАТ НАСТРОЕНИЯТА НА ДОБРУДЖАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди