изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:24 EET
ОбС СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДВА ИМОТА В "СТАРИЯТ ДОБРИЧ"    
ОбществоОбщинският съвет на Добрич взе решение да възложи на кмета Детелина Николова да  сезира прокуратурата за нарушения относно апортирането на два обекта в АЕМО "Старият Добрич" на два запорирани от съда имота.

Нарушенията са констатирани от временна комисия към ОбС. Тя е установила, че през на 25 юли 2000 г. тогавашният ОбС е взел решение за апортната вноска за хана и гостилницата към ПФК "Добруджа" без да бъде уведомен, че върху двата имота има наложена възбрана с дата 22 април същата година, за да съобрази своето решение със законовите изисквания и последиците, които биха възникнали. Адвокат тогава е бил Юри Митев. Пред членовете на комисията той казал, че е информирал тогавашния кмет Лъчезар Росенов за възбраната, но това станало устно и няма никакви документи. Според общинския съветник от "Коалиция за България" Ясен Пенчев, който и предния мандат бе в ОбС, при вземането на решението информация за възбраната не е била предоставена и в случая става дума за укриване на факти. ОбС реши още да прекрати съсобствеността на хана и гостилницата с имащите претенции реститути като изкупи  техните дялове или ги замени с друг равностоен общински имот.
На сесията бяха разгледани предложенията на кмета за изменение на три наредби, приети на 22 март, които са спрени от областния управител и внесени в Окръжния съд. За две от наредбите - за осигуряване на обществения ред, поддържане и опазване на общинската собственост и за Наредба за реда и условията за установяване на жилищни нужди, съветниците се съгласиха с юридическия екип на областния управител, но не и по отношение на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинската собственост. Според заповедта на областния управител, незаконосъобразно е ОбС да взема решение при управлението на имоти - общинска собственост, при отдаването под наем на нежилищни имоти и на общински терени за поставяне на павилиони за търговска дейност  и това е в правомощията на кмета. Същото се отнася и за предоставянето на помещения за нуждите на политическите партии. Въпреки заповедта на областния управител за незаконноста на тези решения, съветниците ги прегласуваха, като така решиха, че за това ще се произнесе съдът.
На сесията ОбС прие предложението за изменение и допълнение в структурата на общинската администрация. От 1 април т.г. общините ще поемат администрирането на такса "Битови отпадъци". Така към общината ще преминат 12 бройки и ще бъде създаден отдел "Местни данъци и такси" към дирекция "Бюджет, финанси и местни данъци и такси". Общинските съветници приеха отчет за извършената концесионна дейност за 2004 г. От него става ясно, че през м.г. са подписани пет договора за предоставяне на концесия  и три анекса. Договорираните инвестиции са общо в размер на 83 875 лева. Съветниците създадоха 7-членна комисия за установяване на начина на стопанисване на имоти от "Шах клуб" в Добрич, предоставени им от "Спортни имоти" ЕООД. Приет бе списък с общинските жилища за продажба, като се реши той да бъде актуализиран на 6 месеца. Съветниците не приеха предложението на общинската администрация за удължаване на срока за отдаване под наем на части от недвижими имоти на "Феникс ресулс". Решено бе тези терени да бъдат отдавани на търг. Взето бе решение да бъде дадена под наем част от бившата сграда на ЦДГ №30 на неправителствена организация от Варна.
БЕЗ ОВОШКИ
Изненадващият сняг вчера зарадва неописуемо децата и донесе нещастие на собствениците и работещите в малкото останали в региона масиви с овошки. Специалисти предричат, че кайсиите в Зърнево, ябълките в Добрич и Шабла, плодовете в по-малките градини, единични дървета из лозята най-вероятно е да останат безплодни. Особено трагично било състоянието на стопаните, взели кредити, макар и нищожни, за да започнат един от най-българския земеделски бизнес.

 


Сходни връзки

ОбС СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДВА ИМОТА В "СТАРИЯТ ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди