изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:39 EET
Албена” - оазис за почивка на българи в България    
Туризъм

КК “Албена” е с широко отворени врати към всички български гости. Екип от специалисти разработи нова програма, с която да направи по-достъпен и привлекателен курортния комплекс за българския туристически пазар. Факт са и положителните резултати: общият брой нощувки, реализирани от български туристи през миналата година е повече от 200 000, т.е. българите, посетили курорта през сезона са около 30 000 души.



На своите редовни и лоялни гости КК “Албена” ще предостави КЛИЕНТСКИ КАРТИ.

За първа година ръководството на курорта въвежда подобна програма за клиентска лоялност, като основната цел е да се обърне внимание на всеки редовен гост и той да се чувства “Добре дошъл” по всяко време на годината. Клиентска карта ще получат клиентите, почивали поне три пъти в Албена, считано от 2004 година. С картата гостите ще се възползват от 10% отстъпка от цените за почивка в Албена.

Тези карти нашите лоялни клиенти ще получават от бюрата на Албена и от всички туристически фирми, с които работим в страната.

Най-очакваната оферта в момента на българския туристическия пазар е “Първите печелят”.

Ако до средата на м. юни българските туристи направят своята резервация за почивка в Албена, Бялата Лагуна или Приморско, те получават шанса да отмарят в Албена срещу 10 % отстъпка през лято 2005.

Специално за тях Албена предлага още 10 % отстъпка допълнително при закупуване на пакет за минимум пет дневна почивка в определени хотели като “Албена плая”, “Малибу”, “Оазис”, “Вита парк”, “Орхидея Парк”, Панорама” и “Компас”.

Ако летният ви отпуск е през месеците юни, юли, август или септември, за да се възползвате от преференциалните цени, просто трябва да направяте своята резервация до средата на м. юни.

Първите печелят почивка на брега на морето на база Аll Inclusive на цени между 30 и 45 лв. на човек.  

Желаещите да се възползват от нашето предложение могат да си направят резервация online на нашите уеб сайтове www.albena.bg, www.primorskoclub.com в туристическите бюра на Албена в страната или в предпочитаната от тях туристическа агенция.

През 2004 г. Албена сключи договори с 49 български фирми, предлагaщи нашите туристически продукти. Политиката на Албена е да създаде широка мрежа от туроператори и туристически агенции в страната. Партньори имаме не само в големите градове София, Варна, Пловдив, Русе, но и в по-малки като Силистра, Търговище, В.Търново, Габрово, Плевен, Стара Загора, Пазарджик. Най-отдалечените туристически бюра, които предлагат почивки за Албена са Кюстендил, Благоевград и Петрич.

 НАЙ-РАНО ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН 2005 ЗАПОЧВА В АЛБЕНА - НА 12.04.2004 Г.

Още на 12.04.2005 г. Албена ще отвори 6 от реновираните хотели на курорта, разположени на брега на морето: Малибу, Лагуните, Калиопа, Боряна ще посрещнат австрийски групи. Очакват се да пристигнат повече от 8000 гости от Австрия за периода 12.4-18.5.2005 г.

Албена остана единственият Черноморски курорт в България, който съумя да запази чистотата, спокойствието и реда в комплекса. Приоритети за нас са модернизирането и реновирането на хотелската база, високото качество на обслужване на туристите, работата с високо квалифицирани специалисти. Бъдещето е в умението да се предлага и общува с клиента.

Албена приятно ще изненада туристите си през предстоящия сезон с обновената си и реновирана хотелска база!

НОВА МАРКЕТИНГОВА КОНЦЕПЦИЯ “SEE YOU”.

Най-атрактивен през идващия сезон за млади хора се очаква да бъде хотел “Дот Ком” - all inclusive. Хотелът започва реализирането на една нова маркетингова концепция “See you”, при която анимационната програма ще е ориентирана предимно към младежи. Ще се организират много спортни и културни мероприятия , кулинарни дегустации и атрактивни фиести - модни ревюта, аеробик фестивал, дискотеки и др. Ще гостуват и известни артисти, изявени спортисти и други популярни личности от страната и чужбина. Екипът на хотела ще предложи на туристите ново обслужване, нетрадиционно поднасяне на храните и напитките, разнообразяване на престоя на младите хора с нестандартни игри, развлекателни програми и гостуването в хотела на интересни личности.

 Хотел “Арабела Бийч”, бившият хотел Здравец, разположен в непосредствена близост до плажната ивица, ще е основно ремонтиран. Основния контингент туристи там ще са скандинавци и руснаци.

Един от най-хубавите и предпочитани хотели в Албена, “Лагуна Бийч”, вече е от категорията на четиризвездните хотели, като всички стаи ще бъдат климатизирани, модернизирани и напълно отговарящи на 4 звездния стандарт.

Хотел “Добротица” - разположен на самата плажна ивица също ще бъде изцяло реновиран. Основните групи туристи там ще са французи. Гостите на хотела ще имат възможността вечер да се забавляват с френска анимационна програма в новопостроена и климатизирана зала към хотела. В реновирания ресторант ще се предлага богат асортимент от салати, предястия, основни ястия и десерти на блок маса.

НОВ ЛАЙТМОТИВ В РЕСТОРАНТИТЕ НА АЛБЕНА - “ХРАНИ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО И РАЗУМНО”.

Лайтмотивът в ресторантите на Албена това лято ще е “ЕAT SMART” т.е. храни се здравосолвно и разумно. Почитателите на хармоничния начин на живот и балансираната кухня ще имат възможността да се насладят на изключително богат асортимент от здравословно приготвени блюда, чиято основа ще са плодовете и зеленчуците, зърнените храни, крехки пилешки меса и риба, млечните продукти.

 Италианската кухня също ще бъде на почит във всички заведения на Албена. Стажанти готвачи се обучаваха да правят различни видове пици и класичеката за италианците “паста”. В ресторант "Боряна" ще се приготвят специалитетите Рома, Арко Балено и Ората Кростата. Най-сладката изненада е десертът - торта “Тирамису” по оригинална италианска рецепта, както и небезизвестната Пана Кота..

“Ципура с билки”, “Парфе от боров мед”, “Джон дори в мантия от тесто” - са малка част от кулинарните изненади, които очакват гостите на Албена в квалитетния ресторант на 17 ет. в х-л “Добруджа”.

ПРОГРАМА “ВИТАЛ” НА SPA И МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР “МЕДИКА АЛБЕНА” - ХИТ СРЕД СПА И УЕЛНЕС ПРОДУКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.

Програмата е за хора, желаещи да живеят здравословно, имащи нужда да се отърват от стреса на ежедневието, да възстановят физическите и психическите си сили, да намалят излишните килограми, да нормализират основните физически показатели, като кръвно налягане, кръвна захар и др. Програмата включва 10 процедурни дни и 11 нощувки в хотел “Добруджа” или друг хотел на Албена. Акцентът е върху високата двигателна активност, балансираното четирикратно хранене на ден и индивидуалните процедури - целутрон, частичен масаж с антицелулитен крем, подводен масаж, локални топлинни процедури. Всичко това само за 650 лв.

Специално за абитуриентите, които искат да бъдат в отлична форма за тяхната незабравима бална нощ, предлагаме същата тази програма от през м. април на преференциалната цена от 550 лв.

НОВО МУЛТИФУНЦИОНАЛНО ИГРИЩЕ.

За любителите на спорта през лято 2005 ще предложим ново мултифункционално игрище с изкуствена трева, разположено до ресторант “Хоризонт”.

От 2 до 9 април 2005 г. курортeн комплекс Албена е домакин на традиционния турнир по футбол за жени. Националните отбори на България, Румъния, Украйна и Казахстан ще премерят сили помежду си с клубните отбори Рязан, Надежда, Русиянка и Катеже. Гости на турнира ще са вицепрезидентът на БФС, ректорът на НСА - проф. Лъчезар Димитров, Коце Стойчевски и Павел Найденов.Срещите ще се играят на 2 групи, като финалите са предвидени за 9 април. Организатори са КК “Албена” и БФС. 

ВАРИЕТЕ-ТЕАТЪР АЛБЕНА И ГРУПА “ТЕ” ЩЕ ЗАБАВЛЯВАТ НАД 2800 АБИТУРИЕНТИ В КК “АЛБЕНА”.

През месец май, традиционно за Албена, ще посрещнем абитуриенти от цялата страна. Балните вечери тази година ще са осем от 21 до 28 май 2005 г. включително. Празничната вечеря и програмата са във Вариете-Театър Албена. Към момента имаме 2 800 записали се абитуриенти, като най-големият интерес е от градовете Варна, Русе, Велико Търново.

ВЕЛИКДЕН И ГЕРГЬОВДЕН В АЛБЕНА И ПРИМОРСКО

Албена

Три и четири звездни хотели в Албена очакват всички, които пожелаят да отпразнуват Великден и Гергьовден край морето.

Пролетен подарък на Албена към всички е промоционалният пакет от цени за празнични нощувки. В четири зведните хотели “Добруджа”, “Ралица Супериор”, “Лагуна Бийч” нощувките са на цени от 26 до 48 лева. В три звездните хотели лукс “Лагуна Гардън”, “Лагуна Маре”, “Калиопа”, “Малибу”, “Боряна”, “Нона” нощувките са на цени между 24 и 34 лева.

Приморско

Хотел “Магнолиите” в Приморско Клуб - четири звезди също очаква гости за Великден и Гергьовден на преференциални цени.

 Всеки гост на хотелите в Албена и Приморско ще получи специална награда - Великденско яйце, а изненадата вътре в него - безплатно настаняване и изхранване на деца до 12 години.

“Професионално обучение и образование за младежи в Албена АД”  по програма ФАР на ЕС

През тази година Албена АД ще реализира 2 проекта по програма ФАР със социална насоченост. Единият, който стартира от 1 април 2005г. е с продължителност 8 месеца и има за цел да отговори на потребностите на най-ключовия местен отрасъл - туризма. Одобрените 51 кандидати от група краткосрочно безработни са на възраст от 18 до 24 г. със средно образование и чуждоезикова подготовка, без професионална квалификация и стаж. Те ще завършат професионално обучение, което включва производствена практика в реални условия за придобиване на професионална квалификация по професиите “Администратор в хотелиерството”, “Готвач” и “Сервитьор-барман”. Не по-малко от 20 обучени младежи (39%) ще бъдат наети на работа в курортния комплекс “Албена” след приключване на стажа, а на останалите да бъдат дадени препоръки и ще бъдат подпомогнати за участие в подбора на кандидати и устройване на работа в други туристически обекти в региона.

Програма за професионално реализиране на младежи с висше образование.

Също от 1 април стартира и вторият проект на Албена АД по програма ФАР на ЕС. Според него през настоящия туристически сезон 90 младежи с висше образование ще бъдат ангажирани на стаж за период от 2 месеца. 150 евро е възнаграждението им за месец. След приключване на стажа 30 % от ангажираните младежи ще бъдат назначени на постоянен трудов договор в Албена АД. Програмата обхваща специалисти в областта на маркетинга, рекламата, инженерната дейсност, агрономи и ландшафтни архитекти . Изискванията за младежите са да са на възраст от 23 до 29 години, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по специалността.

През миналата година в к.к Албена бяха реализирани подобни проекти. По програмата “Придобиване на професионален опит и повишаване пригодността за заетост на безработни младежи, чрез стажуване в областта на ресторантъорството”, бяха назначени общо 94 стажанта. За информационното обслужване на проектите бяха ангажирани КНСБ и регионалната агенция по труда в Добрич.

 


Сходни връзки

Албена” - оазис за почивка на българи в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди