изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:20 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 30 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 30 март

Пазарджик. Двама незаконни иманяри са установени при  специализирана операция на служители на направление “Криминална полиция”- ДНСП и колегите им от регионалната дирекция. Задържани са Г.К. /40 г./ от Белово и А.А. /43 г./ от Пазарджик.При обиск в колата, питейното заведение и къщата на  Г.К. са открити над 40 антични монети, множество керамични и бронзови съдове, както и цели фрагменти от каменни колони. В дома на пазарджиклията криминалистите се натъкнали предимно на старинни украшения, нож и на 150 обработени и необработени монети. Ценните антики са предадени на археологическите музеи в Пазарджик и Септември, чиито служители оказали значително  съдействие на полицията. Срещу двамата мъже са образувани следствени дела от Окръжна следствена служба -Пазарджик. Разследването по случая продължава.
София. Организатор и извършител на финансови измами в големи размери бе заловен при спецакция на служители на РЗБОП-СДВР. С фалшифициран документ за самоличност, криминално проявеният М.Г. /26 г./ опитал да заблуди фирма-борсов посредник, за да се снабди с ценни книжа на стойност около 50 000 лева. Всичко било добре изпипано и точно, но когато сделката стигнала до финалната права, в брокерската къща нахлули антимафиотите. Така на място регистрираният за различни грабежи и взломни кражби М.Г. е задържан. Срещу него е заведено дознание.
Служители на “Икономическа полиция”-СДВР работиха по разкриването на измамник, след поредния му “удар” в столицата. Врачанинът К.М. /38 г./, който се водел управител на фирма, поръчал на столична фирма детски храни за над 5 500 лева. Той получил стоката и бързо я пласирал, но “забравил” да се разплати с доставчика.Оказало се, че измамникът си имал и съучастник, негов 33-годишен съгражданин, известен на органите на реда. По случая е заведена преписка.
 Двама грабители са установени  от столичните полицаи, след подадени жалби от пострадали граждани. Криминално проявеният К.П. /22 г./ по прякор “Булдога” и негов съучастник, и двамата от кв. “Факултета”, нападнали 75-годишна жена пред кооперация в ж.к. “Красна поляна”. Те насила й изтръгнали чантата с лични документи  и 180 лева и побързали да изчезнат. К.П. е задържан в Трето РПУ, взета му е мярка “Парична гаранция”. Продължава издирването на съучастника му. За подобно престъпление са задържани и гастрольорите А.Т. /16 г./ и К.В. /17 г./ от Кнежа. Тяхна жертва станала столичанка, която те набелязали на пешеходна алея на бул. “Евлоги Георгиев”. Справка показала, че К.В. е криминално проявен. Материалите по случая са докладвани на СРП за образуване на предварително производство.
Други трима познати на органите на реда също попаднаха  в ареста на столичното Първо РПУ.  Непълнолетните перничани /15,16 и 17 години/ нападнали 18-годишно момиче близо до Етнографския музей на пл. “Батенберг” и му отнели чантата. Образувана е преписка, която вече е предадена на прокуратурата. Криминалистите изясняват и други подобни престъпления на триото, извършени  на територията на столицата.
След сигнал за пласиране на дрога в кв. “Дружба”, служители на Осмо РПУ спрели за проверка лада, която управлявал известният на полицията Ц.С. /23 г./ от Долни Богров. Последвало претърсване на колата в присъствие на следовател, където били намерени укрити найлонови топчета с хероин. Шофьорът направил опит да избяга от полицейската клопка, но набързо белезниците щракнали на ръцете му. След 24-часово задържане пласьорът е предаден на следствието с материалите по случая. При друга проверка патрул на Първо РПУ е заловил с пакет марихуана 19-годишния И.Б. Това станало на ул. “Васил Априлов”.
Благоевград. За броени часове служители на РПУ – Разлог разкрили кражба на метали от склад. Вчера в полицейското управление  потърсил помощ служител на фирма “Балканстрой” АД, който обяснил, че от склад в двора на бившия завод за дрожди в Разлог неизвестни са откраднали два чугунени капака за шахти и противопожарен кран. При направения оглед се изяснило, че апашите са проникнали в склада през почивните дни на миналата седмица. Проверка в пунктовете за вторични суровини в района помогнала на служителите бързо да открият откраднатите вещи. Часове по- късно били издирени и извършителите :  М. А. /на 25 г./ и М. Д. /на 20 г./ , и двамата от село  Черешово. Работата по случая продължава.
Стара Загора. При проведена спецоперация, в момент на продажба на хероин, е задържан Н.П. (21). Това станало снощи към 22.00 ч. в района на заведение “777” в кв. ”Железник". В него били намерени и иззети две пакетчета хероин с общо тегло около 1.5 грама. Дилърът оказал яростна съпротива и това наложило полицаите да използват помощни средства. При последвалото претърсване в жилището му са открити и  иззети три саморъчно сгънати хартиени пликчета, в които имало остатъци от същата дрога, спринцовки с хероинов разтвор за инжектиране, както и други атрибути, използвани при употреба на наркотични вещества Н.П. е задържан за срок от 24 часа.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 30 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди