изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:34 EEST
"АЛБЕНА" АД ВЛИЗА В СЕЗОНА С МНОГО НОВОСТИ В ПОЛЗА НА ТУРИСТИТЕ    
Туризъм

Днес се открива новият туристически сезон за "Албена" АД. За първи път от тази година ръководството на курорта Албена предлага на своите редовни и лоялни гости клиентски карти, съобщи на пресконференция вчера търговският директор Маргита Тодорова. Изключително висок интерес и на румънците към Албена.



  На срещата с журналисти присъстваха още Соня Стойчева - старши мениджър "Продажби", и проф. Енчо Калчев - управител на медицински център "Медика". Основната цел на клиентските карти е да се обърне внимание на всеки редовен гост на Албена и той да се чувства добре дошъл по всяко време на годината. Такива карти ще получават клиентите, почивали поне три пъти в Албена. Благодарение на тях те ще се възползват от 10 процентна отстъпка от цените за почивка в курорта. М. Тодорова представи и други услуги, при които гостите ползват отстъпки. Една от най-очакваните в момента на българския туристически пазар оферта, която Албена предлага за трети сезон, е "Първите печелят". Ако до 15 юни българските туристи направят своята резервация за почивка в Албена, Бялата Лагуна или Приморско, те получават шанса да отмарят срещу отстъпка от 10 процента през лято 2005. Толкова е и отстъпката при закупуването на пакет от минимум пет дневна почивка в определени хотели: "Албена плая", "Малибу", "Оазис", "Панорама" и др. През 2004 г. са сключени 49 договора с български фирми, предлагащи туристичестите услуги на Албена. 
Най-рано туристическият сезон 2005 започва в Албена, стана ясно на пресконференцията. Още на 12 април ще отворят врати шест от хотелите, разположени на първа линия. Тогава се очакват над 8 000 австрийски туристи. Те са били гости на комплекса през 2000 и 2001 г. Въпреки че са били преориентирани към нас в последния момент, нямаме информация да има откази, което означава, че сме спечелили доверието им, коментира М. Тодорова. Стана ясно, че в момента хотел "Добруджа" е пълен с туристи, които основно идват, за да ползват балнеологията. Днес врати ще отвори "Лагуна Гардън", а на 8 април - "Лагуна Маре". "Така реално от утре /днес - бел.а./ за нас сезонът започва", коментира М. Тодорова.
Лайтмотивът на ресторантите през това лято ще е "EAT SMART", т.е. храни се разумно и здравословно. Почитателите на хармоничния начин на живот и балансираната кухня ще имат възможността да се насладят на изключително богат асортимент от здравословно приготвени блюда. Проф. Калчев обясни, че храните ще съдържат информация за калоричността им. Това ще става чрез цветни картончета, като всеки цвят ще е определено количество калории. Италианската кухня също ще бъде на почит във всички заведения в Албена.
Около 16,5 милиона лева е печалбата за лято 2004 г., която отчита Албена, каза М. Тодорова. Тя е с около 500 000 лева по-малка в сравнение с 2003 г, броят на нощувките е обаче почти същият - около 2 милиона. М. Тодорова обясни, че спадът на немските туристи през това лято, който за Албена се очаква да е с около 15 процента, ще се компенсира с ръст на скандинавския и английския пазар - 12-18 на сто. Ръководството на комплекса прогнозира, че курортът ще бъде предпочетен и от повече французи, руснаци, както и туристи от страните от Централна Европа - Полша, Унгария, Словакия и др. Ръст се очаква и по отношение на румънския туристически пазар. Соня Стойчева посочи, че докато през 2003 г. румънските туристи били 700-800, то през 2004 г. са 2 500. Курортът бил посещаван както от жители на Букурещ, така и от хора от северните градове на Румъния, които са на около 800 км. от Албена. Очаква се сред най-платежоспособните да са ирландците. Т. г. за първи път на българския пазар стъпват две ирландски туристически фирми.
Независимо кой консорциум спечели търга за летище Варна, за нас то е важно, сподели М. Тодорова. От изключително голямо значение било на него да кацат и големи самолети, а не само чартъри. Въпреки че Албена плаща най-висока концесионна такса, не се предвижда увеличение на плажните услуги, каза търговският директор. Ако има такива, те няма да са самоцелни, а свързани с допълнителни услуги. М. Тодорова сподели и идея на ръководството плажните услуги - ползването на шезлонг, чадър и др., да бъдат напълно безплатни. Това ще стане най-вероятно през сезон 2006.
Има хора, които идват в Албена заради програма "Витал" за четвърти път, сподели проф. Калчев. Той отчете ръст от 3,83 процента на приходите от балнеология в център "Медика". През април се очаква тази услуга да бъде ползвана от нови 220-240 туристи. НДТ

 


Сходни връзки

"АЛБЕНА" АД ВЛИЗА В СЕЗОНА С МНОГО НОВОСТИ В ПОЛЗА НА ТУРИСТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди