изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:12 EEST
КМЕТЪТ ОТНОВО СЕ АНГАЖИРА С БАЗАТА НА ФТА "ДОБРОТИЦА"    
КултураДетелина Николова подчерта, че желанието на общинското ръководство е изпълнителите от състава да репетират при по-добри условия

Среща във връзка с лошите условия, в които репетира Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица", се състоя вчера. На нея присъстваха изпълнители, родители и ръководителите на състава Александър Александров и Юрий Митев. На срещата дойдоха кметът на Добрич Детелина Николова, нейните заместници Иван Колев и Ваня Балчева, и общинският съветник Камелия Койчева, която е и директор на младежкия дом в Добрич.
"Първите изпълнители в ансамбъла преди 35 г. вече имат внуци, които сега танцуват в него" - подчерта в началото Ал. Александров. Той изтъкна лошите условия, при които репетират изпълнителите. "Изкуство се прави при еднакви условия за всички и тогава се вижда кой може и кой не" - заяви хореографът и допълни, че ансамбълът е участвал в девет издания на националния конкурс "Коледно надиграване" и е носител на девет първи награди от него, както и на много други отличия. Ал. Александров каза, че през зимата в залата температурата пада до минус десет градуса и децата репетират с палтата си.
"Всички знаят, че тези условия не са подходящи в тях да репетират деца - заяви от своя страна кметът на Добрич. - Убедени сме, че има необходимост да се променят нещата." Тя каза, че още миналата година с директора на младежкия дом Камелия Койчева са обсъдили какво може да се промени, за да репетират децата в друга зала. Обсъжда се вариантът това да бъде бившата бингозала към младежкия дом, но са необходими средства за ремонт на покрива. Миналата година обаче се появили граждани, които по силата на реституционни претенции, са получили дялове от залата. Те имали и съдебни решения. След това е решено да се разработи проект по програма "Красива България" за ремонт на покрива, обясни Д. Николова. Предприети са всички необходими стъпки и договорът е подписан. Тогава обаче исканията на реститутите се променили и тази информация стигнала до управителния съвет на програмата, който прекратил участието на общината. Следващата стъпка е била да се даде отстъпено право на строеж на желаещи да надстроят над залата. То обаче е върнато, защото, по думите на Д. Николова, са се намесили външни интереси и близостта на определени граждани с общински съветници. След това в ОбС е внесено предложение за концесия. През декември м.г. на сесия е прието да се открие концесионна процедура. Самата процедура е подготвена през януари и миналия месец е внесено предложение за концесионния договор, но тогава общинските съветници са го отложили за следващо заседание и предстои поредното му внасяне. "Идва един предизборен процес, който се отразява на работата на един общински съвет... На следващото заседание обаче ще се опитаме отново да внесем предложението" - ангажира се Д. Николова и отново подчерта, че желанието на общинското ръководство е на мястото на бившата бингозала да се създаде репетиционна зала за ФТА "Добротица".
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ОТНОВО СЕ АНГАЖИРА С БАЗАТА НА ФТА "ДОБРОТИЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди