изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:28 EEST
Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Вурал Алтай посети Шуменския университет    
НовиниВ хода на разговора бе обсъден и въпросът с акредитацията на Шуменския университет в Министерството на образованието на Турция. Генералният консул пое ангажимент при възможност да посредничи за осъществяването на процедурата, която ще легитимира дипломите на Университета ни в Турция.


Шумен. Генералният консул на Р Турция г-н Вурал Алтай се срещна с Ректора на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” проф. дфн Добрин Добрев днес, съобщиха от пресцентъра на университета. По време на първата си официална визита в Университета от началото на мандата си като Генерален консул на Р Турция в Бургас, г-н Алтай обсъди с проф. Добрин Добрев възможностите за разширяване на сътрудничество на Шуменския университет със сходни висши училища в Турция.
Проф. Добрев получи покана в близко бъдеще заедно с г-н Вурал Алтай да посети Ректора на Тракийския университет в гр. Одрин проф. Енвер Дуран. Между двата университета от няколко години вече има подписан договор за съвместна дейност, която ще бъде разширена.
В хода на разговора бе обсъден и въпросът с акредитацията на Шуменския университет в Министерството на образованието на Турция. Генералният консул пое ангажимент при възможност да посредничи за осъществяването на процедурата, която ще легитимира дипломите на Университета ни в Турция.
В знак на приятелското си отношение към Шуменския университет г-н Вурал Алтай подари на проф. Добрин Добрев традиционен сребърен сувенир.
След срещата с Ректора г-н Алтай посети и Катедра “Турски език и литература” в Университета, където разговаря с преподавателите за възможности за оказване на подкрепа при осъществяването на различни научни проекти.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Вурал Алтай посети Шуменския университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди