изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:22 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 31 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на РДВР - Добрич - 31 март

През изминалото денонощие на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани  6 криминални престъпления и произшествия.

            1. На 30.03.2005 г. в Първо РПУ Добрич е получено съобщение за това,че неизвестно лице чрез взлом е влязло в магазин в централната част на гр.Добрич и е извършило кражба на цигари и др.стоки на стойност около 600 лв.

            2. На 29/30.03.2005 г. в гр. Добрич неизвестно лице чрез взлом е влязло в цех на фирма, намираща се в индустриалната зона на гр.Добрич и е извършило кражба на детайли изработени от цветни метали.

            По двата случая работят служители на Първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпните деяния, образувани са полицейски дознания.

            3. На 30.03.2005 г. в РПУ Ген.Тошево е получен сигнал от ВиК Ген.Тошево за това, че от шахта, намираща се в землището на с.Спасово общ.Ген.Тошево, неизвестни лица  са извършили кражба на фланци и др.водопроводни детайли на стойност около 200 лв.

            По случая работят служители на РПУ Ген.Тошево, образувано е полицейско дознание.    

 

            На територията на РДВР са   регистрирани 1   ПТП  с материални щети.

             -на 31.03.2005 г. около 00.35 ч. в гр.Добрич от служители на Първо РПУ Добрич е установен 24 годишен водач от гр.Добрич, който е управлявал лек автомобил “Опел” след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническото средство е отчело 1,6 промила алкохол в издишвания от водача въздух.

            Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство по чл.343 от НК.

 

Поделенията на РЗ ПАБ     

са участвали в гасенето на 1 пожар.

            - на 31.03.2005 г. в 03.00 ч. в РС ПАБ Тервел е получен сигнал за пожар в гаражно помещение в с.Орляк общ.Тервел. В резултат на пожара са унищожени 20 кв.м.от покривната конструкция на гаража и намиращия се паркиран в него микробус “Фолгсваген”. Спасена намиращата се в непосредствена близост до горящия гараж къща.

            Причините, довели до възникване на пожара се изясняват от служители на РЗ ПАБ Добрич.

                  С настъпването на пролетта рязко се увеличава

                                      пожарната опасност

 

         С повишаването на температурите,последващото засушаване и нерядко силните ветрове при настъпването на пролетния сезон благоприятстват възникването на голям брой пожари в суха тревна растителност около пътищата,ж.п. линиите,пасища,горски насаждения и други подобни площи.

          Най-често предизвиканите пожари са проява на небрежност от страна на граждани-те при боравене с открит огън – опалване на растителни отпадъци,небрежно тютюнопушене,неспазване на условията за палене на огън в горите при излети или умишлено опожаряване на сухите тревни площи с цел тяхното почистване.За периода 01.01.2005 г. до 28.03.2005 г.са възникнали общо 100 броя пожари, като 48 пожари с материални щети и 52 пожари в сухи треви и отпадъци.За същия период на 2004 г. са възникнали 90 броя пожари - 49 с материални щети и 41 пожари в сухи треви и отпадъци.Повишението на броя на пожарите в сухи треви и отпадъци е с 11 бр. което подсказва,че е занижена пожарната бдителност на гражданите.

          С настъпването на пролетта започва и традиционното пролетно почистване в домовете,градините,лозята,промишлените обекти,обществени сгради и площите около тях.През този период се събират и изхвърлят голямо количество растителни,животински и други горими отпадъци.Много често стопаните за свое улеснение и по-бързо почистване струпват отпадъците непосредствено в дворовете,градините и парковете след което ги изгарят.В голяма част от случаите тази дейност се извършва без да се спазват елементарни противопожарни правила – в близост до стопански постройки,складове,горски насаждения или груби фуражи.Това нерядко довежда до възникване на пожари с нанесени значителни материални щети.

 

          За ограничаване възникването и разпространението  на пожарите през този период РЗ”ПАБ” – РДВР гр. Добрич призовава всички граждани от региона стриктно да спазват установените противопожарни правила,а именно :

 

¨                 Горимите отпадъци по възможност да се изхвърлят на сметища или други определени за целта места,извън територията на населените места,стопански и лични дворове;

¨                 Паленето на огън да става само при тихо време, на места отдалечени от жилища,

стопански постройки,фуражи и др. горими материали;

¨                 Да се осигури постоянно наблюдение на мястото за горене и подръчни средства за гасене /съд с вода,лопати,мотики и др./.След изгаряне на отпадъците отънят надлежно да се загаси;

¨                 Да не се допуска деца да играят в близост до огъня,а също така с кибрит и др. запалителни средства;

¨                 При излети в горите и места за отдих огън да се пали само на определените и обозначени за това места;

¨                 Да не се изхвърлят незагасени цигари в сухи треви,полезащитни пояси и гори,на – дежно да се изгасят угарките и клечките от кибрит;

¨                 Да не се допуска умишлено опожаряване на сухи треви в пасища и полето;

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 31 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди