изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:22 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ СЕ ПОБРАТИМИ С ТУРСКА И ПОЛСКА ОБЩИНА    
Политика

Кметът Петко Петков ще се яви на изборите като независим кандидат за депутат



Община Добричка ще подпише договори за сътрудничество с община Каваклъ в Турция и с полска община от областта Нови Сонч. Това реши вчера на сесия ОбС. Стана ясно, че общината е получила предложение за сключване на договор с турската община. Сътрудничеството ще е в посока на икономичесткото, културното и социалното развитие на двете населени места. Общините да си сътрудничат и по отношение на възпитанието на младежта и обслужването на гражданите, е посочено в предложението за договор на председателя на Каваклъ г-жа Инджи Тунч. Във връзка с побратимяването с община от Полша кметът на община Добричка Петко Петков и председателят на ОбС Славка Петрова са се срещнали със съдействието на ТПП с кмета на Нови Сонч Ян Голонка. Той поел ангажимента да помогне за осъществяване на контакт и сключване на договор за сътрудничество между община Добричка и община от област Нови Сонч.

На сесията ОбС прие Общински план за развитие за 2005 г., като така бе актуализирана Стратегия за развитие на общината за периода 2005-2006 г. Съветниците гласуваха и отпускането на 10 000 лева за изработването на План за развитие на общината през 2007-2013 г. Решено бе общината да кандидатства и да стане член на сдружението "Общинска мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия". Приета бе Наредба за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси, за сключване на сделки по управление и разпореждане с общински имоти и вещи, както и нова Наредба за пожарната и аварийна безопасност на територията на община Добричка. Съветниците гласуваха предложението на общинската администрация за разширяване обхвата на Домашния социален патронаж. Приет бе отчетът за изпълнението на дейностите от Плана за действие за 2004 г. към Общинската стратегия за закрила на детето и План за действие за 2005 г.

След сесията, кметът на общината Петко Петков заяви за НДТ, че ще се кандидатира на предстоящите парламентарни избори като независим кандидат. Инициативният му щаб бил вече готов. Имал и широката подкрепа на населението от общината. За четвърти мандат съм кмет и мисля, че имам достатъчно практика, за да бъде в парламента и да спомагам за правеното на закони, които да са в интерес на избирателите и общините. Време е в парламента да влизат местни хора с богат опит, а не “партийци” – каза за НДТ в присъствието и на други журналисти кметът Петко Петков.

НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ СЕ ПОБРАТИМИ С ТУРСКА И ПОЛСКА ОБЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди