изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:51 EEST
ЖЕСТОКИ СЪДБИ И ДОБРИ ДЕЛА    
Общество

72-ГОДИШНА ЖЕНА ОТДЕЛЯ ОТ ПЕНСИЯТА СИ, ЗА ДА ПОМАГА ВНУЦИТЕ Й ДА УЧАТ



Молба от Елека Кирилова Петкова от с. Божурово бе разгледана на вчерашната сесия на ОбС към община Добричка. В нея пише: "Госпожи и господа, Пенсионерка съм на 72-годишна възраст. Вдовица съм от 12 години. Изпаднах в затруднено финансово състояние, а имам нужда от спешен ремонт на къщата си, чийто покрив хлътна след падналия снеговалеж. Майсторът ме посъветва неотложно да се извърши ремонтът, защото при следващ дъжд ще падне таванът. Нямаше да се обърна към Вас, ако не ме сполетя най-тежкото. Внезапно почина синът ми, който остави две пълни сирачета: дъщеря, студентка втора година във Велико Търново, и син, ученик 12 клас в спортното училище в Добрич. Преди 9 години почина майка им, моята снаха, и синът ми се грижеше изцяло за тях.

Сега останах аз, за тях съм и майка, и баща. Отделям от пенсията си, за да им помагам и нямам възможност да заделя за ремонта, който е много спешен".

Искането на 72-годишната жена е подкрепено със становище от кмета на с. Божурово Балчо Петров. В него той казва, че до пенсионирането си Елена Кирилова е била директор на ЦДГ в селото и е допринесла много за възпитанието на децата в Божурово. Кметът допълва, че тя е изключително трудолюбива и съвестна жена, но много жестоко ударена от съдбата.

Общинските съветници на община Добричка гласуваха единодушно да й бъдат отпуснати 200 лева за ремонта на покрива на къщата й. НДТ

 


Сходни връзки

ЖЕСТОКИ СЪДБИ И ДОБРИ ДЕЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди