изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:10 EEST
КАВАРНА РЕМОНТИРА УЧИЛИЩЕ И ДЕТСКА ГРАДИНА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниФинансирането възлиза на 270 000 лева, като част от средствата се осигуряват от общината

Едно училище и една детска градина в община Каварна ще бъдат ремонтирани по проект "Красива България", според предварителната информация от резултатите на националния управителен съвет, където са разгледани предложенията на общините от страната. Каварна е кандидатствала с четири проекта, три от които за учебни и детски заведения. Изборът на обектите е в синхрон с приоритетите на общината, един от които е образованието. Общата стойност на подадените проекти е 370 000 лв., а одобрените обекти са на стойност 270 000 лв., т.е. финансирани са обектите с най-големи бюджети.
Сградата на най-голямото училище - СОУ "Стефан Караджа", ще бъде ремонтирана и обновена. Ще се подмени дограмата, училището ще се пребоядиса, амортизираните и остарели санитарни възли ще бъдат ремонтирани. Това ще струва 120 000 лв., като участието на общината е в размер на 67 100 лв.
Другият обект, който ще бъде преустроен, е започнатата като интернат сграда, която ще се дострои като детска градина в с. Септемврийци. В момента детското заведение се намира в самия край на селото, в непосредствена близост до голям свинекомплекс. Направата на новата сграда в центъра на селото ще облекчи родителите на децата. Стойността на преустройството на сградата, която на този етап е в груб строеж, е 150 000 лв. По "Красива България" ще бъдат осигурени 40 % от средствата, а останалата сума се отпуска от бюджета на община Каварна.
 


Сходни връзки

КАВАРНА РЕМОНТИРА УЧИЛИЩЕ И ДЕТСКА ГРАДИНА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди