изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:49 EEST
* ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРУДЖА    
Култура

БУКЕТ ОТ КРАСОТА, УСМИВКИ И МНОГО ТАЛАНТ

Добричкият квартет "Климент стайл" обича да експериментира, пада си по джаза и със сигурност ще покорява още по-големи върхове



Това са Кремена Димитрова, Гергана Коева, Дамян Попов и Димитър Димитров - четирима усмихнати, изпълнени с енергия и най-вече - много талантливи, тийнейджъри от Добрич. От около две години те са квартет "Климент стайл" при вокална студия "Мастер" към СОУ "Св. Климент Охридски". Техни ръководители са Стефка Василева и Милена Пеева. Разбира се, успехите са много. Един от тях е блестящото представяне миналата година на фестивала "Светът в музиката" в италианския град Фивицано. Тогава четиримата бяха солисти в спектакъла "Вечерница", в който участваха общо около 40 ученици от СОУ "Св. Климент Охридски". Спектакълът взе специалната награда на конкурса.
В репертоара си "Климент стайл" има български и чуждестранни песни, споделиха изпълнителите. Тази година им предстои участие в Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев". Там те ще премерят сили с две песни - едната на английски, съчетаваща стиловете R&B и джаз, а другата - на български, отново джаз. Изборът им на този стил далеч не е случаен, споделиха тийнейджърите. Първо - те пеят от много, второ - едната им ръководителка Милена Пеева е любителка на джаза. Но не само това - джазът показва гласовите данни - убедени са Кремена и Гергана и допълниха: "Това е музика, която не се разбира от всеки, но е връхната точка за един изпълнител".
Квартетът непрекъснато е канен за различни изяви и по различни поводи и вече е доста известен в Добрич. Четирите момичета и момчета се надяват тепърва да имат още повече покани. "Очакваме да вървим все нагоре, но ще има доста работа" - сподели Гергана. И, разбира се, тъй като са млади и енергични, много обичат да експериментират. "Понякога се получават много добри неща" - каза Кремена. Всъщност въпросната R&B-песен, с която ще участват в конкурса "Сарандев", била първото парче, което направили заедно. "Когато започнем да пеем самата песен, тя така те завладява, че започваш да експериментираш. Дори забравяш текста" - споделиха изпълнителите. Митко и Дамян също си падат по експериментите. Двамата в момента работят над няколко авторски проекта, но те сега са оставени да отлежат и съответно все още се пазят в тайна.
И четиримата от квартет "Климент стайл" свирят на различни инструменти. Кремена и Дамян - на пиано, Гергана - на китара, а Митко - на кларнет. Единодушни са обаче, че най-сериозен откъм свиренето е Димитър, а за другите трима на по-преден план излиза пеенето.
 


Сходни връзки

* ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди