изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:29 EEST
Антимафиоти заловиха двама интернет- измамници в Русе    
Ред и сигурностПри операция на НСБОП и РЗБОП е ударен незаконния хазарт във Варна и района

Две операции реализираха в последните 2 дни антимафиотите от новосформираният сектор “Интелектуална собственост, търговска марка, компютърни престъпления и хазарт” в НСБОП.Съвместно с колегите си от Русе те разкриха двама мъже, които са извършвали измами в цял свят посредством интернет. Проверката установи, че има десетки случаи на измамени граждани на Полша, Канада, Пакистан, Индия, Румъния и Великобритания. Двамата се  представяли за фирма-производителка на компютри и получавала между 300 и 600 щатски долари или евро за компютърни конфигурации или консумативи, без да ги доставят на клиентите.
Според признанията на задържаните Г.Т. и П.В. те измислили схемата за измама през 2004 г.. Г.П. създал фалшив сайт http://eurotekcdr.tripod.com/index.html на фирма “Еуротек” ЕООД и електронна пощенска кутия eurotek@mail.bg. На сайта те публикували снимки на халета на заводи за сглобяване на компютри, на пристанищата в Бургас и Варна. Двамата твърдели, че в пристанищните комплекси притежават офиси за спедиция на стоки и че за тях работели над 120 души, 8 инженери и икономисти. Русенците водели активна кореспонденция от фиктивния мейл на фирмата и убеждавали клиентите на фирмата чрез изключително ниски цени и сигурна доставка. Фирмата се представлявала от управителя-фантом на име Ивелин Александров, който искал парите за конфигурациите да бъдат преведени на името на Г.Т. на реален адрес в Русе чрез специализирана фирма за бързи парични преводи. След получаването на парите двамата изчезвали.
В хода на полицейската операция от домовете им и от офиса на истинската им фирма са иззети 4 компютъра. Срещу двамата измамници е образувано следствено дело в Окръжна следствена служба Русе.
Антимафиотите реализираха операция по противодействие на организирането на незаконна хазартна дейност и иззеха нелицензирани игрални автомати на територията на Варна и региона. Това е първата мащабна акция преди началото на активния туристически сезон, а подобни операции се планират през целия летен сезон. В последните няколко години българската морската столица се превърна в център на незаконните залагания, като допълнителна атракция и развлечение за чуждите и българските туристи.
В рамките на мащабната акция полицията провери общо 15 набелязани обекта във Варна, Девня, Суворово, Белослав, Вълчидол, Игнатиево. От тях са иззети общо 113 игрални автомати, като най-много са установени в обекти във Вълчидол - 29, в зала в с. Игнатиево – 22. По-голямата част от хазартните игри са организирани в партерни етажи, мазета и кафенета. Нито един от собствениците на игралните автомати не е представил разрешение за организиране на хазартни игри. Съставени са 9 акта за установени нарушения от инспектори на Държавната комисия по хазарта. Всички игрални автомати са иззети. Материалите от проверката ще бъдат предоставени на Районната прокуратура в град Варна.
mvr.bg

 


Сходни връзки

Антимафиоти заловиха двама интернет- измамници в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди