изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:24 EEST
КАВАРНА ЩЕ РАБОТИ И С ТУРИСТИЧЕСКАТА КОМПАНИЯ "МИСТРАЛ"    
НовиниОт юни до септември в морския град и региона да творят руски художници е договорил каварненският градоначалник в Санкт-Петербург

Кметът на Каварна Цонко Цонев в края на миналата седмица е имал среща с директора на руската туристическа компания "Мистрал" - Людмила Кузнецова. По време на посещението на градоначалника в Русия двамата са разговаряли за бъдещите контакти между Каварна и една от най-големите туристически фирми, предлагащи пълен набор от туристически услуги - туристическа и туроператорска дейност, както и осигуряване на транспорт до различни дестинации, чрез продажба на самолетни билети.
До момента "Мистрал" работят с черноморските курорти между Балчик и Приморско. Цонев е предложил сътрудничество при установяване на контакти между фирмата и управители на хотели в Каварна и региона, за да стане градът притегателен център за руските туристи. Това съобщи пресаташето на община Каварна Мария Сотирова.
В Русия Цонко Цонев е имал среща и с представителите на фондацията на Михаил Шемякин. Градоначалникът е разговарял с Георги Николаевич Зорин и целия екип на световно известния руски художник. Обсъдена е идеята в община Каварна да се реализира културно-исторически проект на фондацията, свързан с реконструкция на историческо селище.
От началото на юни до края на септември в Каварна ще творят руски художници. Инициативата е възникнала на среща между Ц. Цонев и Наталия Морозова - управител на най-голямата неправителствена организация в Санкт Петербург. Три групи художници от Санкт Петербург ще рисуват в Каварна и местностите около града през лятото, съобщи М. Сотирова. Картините ще бъдат подреждани в изложби, като част от тях ще бъдат подарени на художествената галерия в морския град. Ще бъде организиран и майсторски клас за най-даровитите художници. Майсторите на четката ще бъдат включени и в съвместен културно-исторически проект между община Каварна и фондацията на руския художник Михаил Шемякин.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ЩЕ РАБОТИ И С ТУРИСТИЧЕСКАТА КОМПАНИЯ "МИСТРАЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди