изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:13 EEST
ИВО СИРАКОВ: ДЕЦАТА НА ФТС "ДОБРУДЖА" СА МНОГО ДОБРИ    
КултураХореографът от "Шоуто на Слави" бе в Добрич, за подготовката на два нови танца със студията

Иво Сираков бе в Добрич в събота и неделя и в залата на Фолклорната танцова студия "Добруджа" кипеше усилена работа, заедно с ръководителя на състава Стоян Господинов. В момента децата репетират два нови танца на фолклорна основа. Аранжиментът е модерен и е дело на "Ку-ку бенд", а музиката е на Евгени Димитров-Маестрото. Фолклорните движения са представени по по-съвременен начин, за да бъдат привлечени и по-младите хора, обясни Иво Сираков. Предложения как да бъдат кръстени танците ще дават самите деца. Така е било и при предния спектакъл - "Фолклорна магия". Тогава са събрани повече от 80 предложения от танцьорите, а е одобрена идеята на Никола Григоров. "Фолклорна магия" също бе подготвен заедно с Иво Сираков. Новите танци, които се репетират сега,  ще бъдат представени пред публика след около три месеца, когато отлежат у децата, обясни Стоян Господинов. "Жестоки са. Много слушат. Много са добри и едната от причините за това е техният ръководител" - сподели за децата във ФТС "Добруджа" хореографът от "Шоуто на Слави". "Вместо да ходят по улиците, да пушат цигари и да вземат наркотици, тук ги виждате усмихнати и лъчезарни" - добави той.
Връзката с Иво Сираков и неговите колеги станала преди две години, когато Стоян Господинов гледал постановка в "Шоуто на Слави". Той харесал танците и го поканил да работят заедно.
 


Сходни връзки

ИВО СИРАКОВ: ДЕЦАТА НА ФТС "ДОБРУДЖА" СА МНОГО ДОБРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди