изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:27 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 4 АПРИЛ    
Ред и сигурностБюлетин на РДВР - Добрич - 4 април

 

          През изминалите две  денонощия на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани  4 криминални престъпления и произшествия.

         1. След проведени оперативни мероприятия от служители на РПУ Тервел при РДВР Добрич е установен и задържан 37 г. жител на с.Безмер общ.Тервел.

         Същият е заподозрян в това, че през втората половина на м.март 2005 г. чрез взлом е влязъл в частен дом в с.Безмер и е извършил кражба на скъпо струваща битова техника- музикална уредба, телевизор и др.вещи.

         След задържането на лицето, вещите обект на престъпно посегателство са открити в гр.Добрич, иззети са от полицията и ще бъдат върнати на собственика.

         На заподозряното лице е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Образувано е и полицейско дознание.

         2. На 03.04.05 г. в РПУ Балчик е получено съобщение от с.Карвуна общ.Балчик, за това, че неизвестно лице е влязло в стопанска постройка в същото село и е извършило кражба на 8 агнета.

         По случая работят служители на РПУ Балчик, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

 

         На територията на РДВР са   регистрирани 5   ПТП  с материални щети.

          - на 2 и 3 април 2005 г. от служители на Първо РПУ Добрич са установени двама водачи на леки автомобили марка “БМВ” съответно на 22 и 30 години, които са ги управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани са отчели съответно 1,56 и 3,11 промила алкохол в издишвания от водачите въздух.

         Преди да бъде изпробван за алкохол 30 г. водач е допуснал ПТП, като след това е направил опит да напусне местопроизшествие и укрие, но е бил задържан от полицейски автопатрул. Впоследствие се установява, че същият водач управлява автомобила си след като е бил лишен от правоуправление на МПС за употреба на алкохол.

         Материалите по двата случая се подготвят за бързи съдебни производство, тъй като деянията на водачите са престъпления по чл.343 Б от НК.

Поделенията на РЗ ПАБ     са участвали в гасенето на 3 пожара и 1 АСД .

         - на 03.04.2005 г. в 01.21 ч. в РЗ ПАБ е получен сигнал за горящ автомобил марка “Фолгсваген”  паркиран на улица в гр.Добрич. В резултат на пожара по автомобила са нанесени значителни материални щети.

         Причините, довели до възникването на пожара се изясняват, като най-вероятно се касае за късо съединение в ел.инсталацията на МПС.

         - на 03.04.2005 г. в 09.36 ч.в РЗ ПАБ Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в апартамент по бул.”Русия” в гр.Добрич. В резултат на пожара напълно е изгоряло обзавеждането на две от стаите на апартамента. Пожара е предизвикан от късо съединение в ел.одеало.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 4 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди