изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:12 EEST
Асен (17) застрелян от училищен гард и захвърлен до жп релси    
Ред и сигурностНамереното в неделя мъртво момче Асен Димитров Райков е било простреляно от частния охранител на Висшето строително училище


"Любен Каравелов" Трендафил М., 40-годишен, бивш служител на МВР. Гардът е стрелял със законно притежаван пистолет Макаров, предаде БГНЕС. Охранителят е признал за убийството. Той е казал, че инцидентът е станал при опит от страна на младежа да влезе в двора на училището и да краде, съобщи генерал Румен Стоянов, началник на СДВР.
На пресконференцията в МВР присъства и бащата на убития, който твърдеше, че синът му не е крал, а е яздил наоколо и обучавал собствения си кон на ливадите край училището.  Той отрече синът му да е бил задържан в МВР за кражба. Според него синът му е бил задържан с други, които са направили някакво провинение. Бащата Димитър Асенов каза, че той издържал семейството като събирал железа и отпадъци от кофите за боклук, не и синът му. На пресконференцията присъстваха главният секретар на МВР Бойко Борисов, лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.
Цветелин Кънчев отрече влакът София-Кулата, където бе намерено момчето, да е бил замерян с камъни. Борисов настоя отново за закриване на пунктовете за желязо и цветни метали и за промени в Закона за заложните къщи. Кънчев допълни, че МВР трябва да участва в лицензионния режим на тези пунктове.
Убийството и бунтът на ромите
На 3 април около 17 часа до железопътната линия край ромския квартал "Факултета" беше открито тялото на 17-годишно момче. Трупът е бил с огнестрелни рани по гърба, предаде bTV. Следобед жителите на квартала блокираха релсите, по които преминава пътническият влак за Перник, защото искаха гаранции, че убийците ще бъдат открити и наказани. След намеса на полицията движението в участъка беше възстановено. Според данните на МВР, убитото момче е било регистрирано за кражба.
След престъплението главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов разговаря с ромите и ги убеди да отидат по домовете си: "Столична дирекция работи активно, имаме задържани хора, трябва ни технологично време за експертиза на оръжието, гилзите, дали това са съответно извършителите, тъй като ние невинен човек не можем да обвиним".
Припомняме, че това е втори инцидент с ром в рамките на няколко дни. (30-годишен мъж от Бобов дол, представящ се лидер на “Евророма”, бе прострелян от охраната на мини “Бобов дол”, докато товарил с още няколко души крадени въглища.)
Според Румен Леонидов, председател на Съюз на националното достойнство “Гранит”, “ромските лидери не участват в решаването на проблемите на циганите. Има опасност за етническия мир в страната, напрежението ескалира непрекъснато, особено на местата, където мнозинството става малцинство. Основен проблем е неграмотността на ромите, друг проблем е, че циганското население се превърна в тотален консуматор и само източва обществените фондове."  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Асен (17) застрелян от училищен гард и захвърлен до жп релси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди