изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:36 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 4 април

София. Изобретателен хакер разкриха служители от сектор “Икономическа полиция” при Шесто РПУ. Чрез Интернет 18-годишният С.Ж. противозаконно проникнал в електронните пощенски кутии на около 300 потребители. Така той не само отварял неадресирани до него съобщения, но и започнал да им отговаря от името на титулярите. С личните адреси на потърпевшите, главно момичета и жени, се сдобил чрез кореспонденция с тях в един от развлекателните сайтове за запознанства, при което ловко успявал да научи личните им е-mail адреси. Пред полицаите обяснил, че правел всичко това за забавление. Невинните на пръв поглед шеги обаче съставляват престъпление по чл. 171 ал.3 от Наказателния кодекс. По случая се води дознание.
 Двама грабители бяха разкрити след бързи действия на криминалисти от Шесто РПУ. На 31 март 16-годишен подал жалба, че близо до пазара в жк.”Борово” непознат го заплашил с нож и му отнел мобилния телефон. Заподозрян за извършеното престъпление е 21-годишният Д.И., известен на органите на реда. Криминално проявеният Д.Т. /16/ е уличен в грабеж на GSM от 14-годишен ученик. Непълнолетният извършител заплашил жертвата си с газов пистолет, който е намерен и иззет от полицията. Материалите са предадени на СРП за образуване на предварително производство.
 За серия взломни кражби в Седмо РПУ са арестувани криминално проявените В.В. /21/ и Б.М. /25/. Поредицата престъпни набези са извършени в апартаменти в жк.”Младост-4”, където апашите прониквали чрез взломяване на секретните брави на входните врати. Така, само за две седмици през март, успели да оберат три жилища. В подадените жалби в РПУ собствениците описват задигнатите вещи: фотоапарати, DVD-плеъри, златни накити пари, мобилни телефони. Част от тях са намерени и иззети. Кражбите са извършвани през деня, докато стопаните били на работа. Материалите са предадени на Районната прокуратура.

Бургас. 55-годишен мъж от Кранобат е задържан за едно денонощие. Вчера, към 14.45 ч. в РПУ в града е получено съобщение за възникнал скандал между живеещи на ул. “Кондолов” в града. Единият от скандалжиите държал в ръцете си калъф за пушка и патрони и се заканвал със саморазправа спрямо другите участници в инцидента. Полицаите, отзовали се своевременно на сигнала, са установили, че в калъфа има харпун. Иззети са и пет бойни патрона за “Манлихер”, притежавани без разрешително от 55-годишния М.Ч. от Карнобат, който е задържан за едно денонощие в РПУ Карнобат. Работата по случая продължава.
Също вчера служители от РПУ Средец са установили участниците в скандала, прераснал в сбиване в  центъра на с. Светлина предния ден, при което пострадаха двама мъже - това са: 42-годишният Д.Д. от с. Оризаре и 20-годишният С.Д. от с. Светлина. Двамата са задържани за едно денонощие в РПУ Средец. Продължава работата за изясняване на случая. Сигнал за друг скандал със сбиване е получен вчера към 2.40 часа в РПУ. Инцидентът станал между клиенти на заведение в с. Ново Паничарево. В резултат на сбиването 23-годишен бургазлия е настанен за лечение в болницата, с порезни рани, без опасност за живота, Работата по установяване самоличността на останалите участници в сбиването продължава от служители на РПУ Приморско.

Кюстендил. Оръжие,  боеприпаси и наркотично вещество са иззети  вчера в Дупница. По време на проведената от служители на РДВР – Кюстендил и РПУ Дупница операция са проверени три адреса. От имот в местността “Злево” край града са намерени и иззети ловна пушка ИЖ, 10 патрона 22 калибър, общо 23 патрона, цифров фотоапарат, бяло прахообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин. Имотът е бил ползван от дупничанина К.В./26 г./. Боеприпаси са открити и в дома на В.К./45 г./, откъдето са иззети патрони, противотанков снаряд и картечен боеприпас. От жилището на И.Х. /50 г./ е иззета въздушна пушка, преработена в бойна, 26 патрона, кал. 5.6 мм, патрони с хидрошок. Работата по изясняването и документирането на престъпленята продължават РДВР – Кюстендил и РПУ – Дупница.
Снощи служители на РПУ – Кюстендил забелязали мъж, който пали огън в близост до гората в землището на с. Раненци. Опитал да се укрие. 57-годишният Г.П. е от Кюстендил. При последвали обиск в него са открити ловна пушка с рязана цев, 5 ловни патрона, нож, газов пистолет и огнепроводен шнур с капсулдетонатор. По случая е образувано следствено дело.

Стара Загора. Двама местни жители са задържани за опит за кражба на метали. Около 8.00 часа  вчера полицейски екип на РПУ заловил 24-годишните И.К. и Г.Ц. в момент на кражба на около 800 кг метални тръби и конструкции от територията на Домостроителен комбинат в областния град. Двамата са задържани за 24 часа. По случая работи РПУ – Стара Загора. Подобен случай регистрирали вчера и търговищките полицаи, когато около 13,40 часа в с. Ломци, община Попово, в момент на извършване на кражба на метални тръби от помпена станция на “Напоителни системи” са задържани: Л.К. на 35 години, Г.Д.- на 16 и Р.С.- на 27 години, и тримата от с. Садина.

РДВР-София. Вчера, около 8.00 ч. в РПУ-Ботевград е съобщено за  нападение на дежурната фармацевтка в аптека на бул. “България”. Според пострадалата извършителят – непознат маскиран мъж, й нанесъл няколко удара с чук по главата. Управителят установил по-късно липсата на 1000 лв. от касата. 23-годишната жена е настанена в болница с тежки травми, но без опасност за живота. Криминалисти работят по разкриване на грабежа.По случая се води следствие.  

ДНСГП. Както вече ви съобщихме, в събота гранични полицаи  от  РГС-Петрич задържаха 38 афганистанци при опит да преминат нелегално българо-гръцката граница. В непосредствена близост до граничната бразда, в района на гоцеделчевското село Ловча, била засечена група от 9 афганистанци, които имали временни удостоверения за бежанци. По-късно, близо до с. Вълкосел, със съдействието на РПУ-Гоце Делчев граничните полицаи спрели за проверка 5 таксиметрови автомобила, които превозвали към граничната зона общо 24 афганистански граждани. Операцията продължила и в района на Сандански. Там било засечено такси, в което пътували още петима техни сънародници. Чужденците били с удостоверения от Държавната агенция за бежанци. Установен е организаторът на групите - 27-годишен мъж от гоцеделчевското село Брезница, който е обявен за издирване. Срещу заловените нелегални граждани са образувани бързи полицейски производства.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди