изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:42 EEST
ОСМО МЯСТО ЗА КРАСИМИР НЕНОВ НА МАРАТОНА В ШКОРПИЛОВЦИ    
СпортПрез отминалия уикенд в гористата местност край с. Шкорпиловци, Варненска област, се състоя маратон по ориентиране. Красимир Ненов е първият състезател от старата и нова история на ориентирането на град Добрич, който участва и завършва маратона по ориентиране.

През отминалия уикенд в гористата местност край с. Шкорпиловци, Варненска област, се състоя маратон по ориентиране. Красимир Ненов е първият състезател от старата и нова история на ориентирането на град Добрич, който участва и завършва маратона по ориентиране. Класира се на 8-о място при 12 стартирали състезатели във възрастова група М35.
"Това наистина е маратон, защото разстоянието, което пробягах, е маратонско. Маршрута, по който бягах, беше 16, 4 км по въздушна линия, с 350 метра сборно изкачване, разделен на две карти. Пробягал съм повече от 20 км през пресечена местност с дерета, дълбоки по 10-15 и повече метри. Броят на контролните точки беше 23, като на първата карта бяха 13, а на втората 10 КТ. Възрастовата група, в която участвах, е М 35, като в нея се допускат състезатели с повече от 35 навършени години. Нямах продължителен подготвителен цикъл със специални тренировки и - за да успея да завърша, компенсирах с по-бавно бягане. Преминах маршрута за 3 ч. и 40 мин., при контролно време 4 ч. 10 мин. По маршрута бягах заедно с един швейцарец, след което той се отказа" - заяви Кр. Ненов след състезанието.
Освен Красимир Ненов, от Добрич участваха в тренировъчен маршрут две девойки и двама юноши от клуба, но на маршрут с дължина 4,3 км, който преминаха за около 60 мин.
Междувременно се разбра, че Българската федерация по ориентиране помага на отбора на клуб "Добротица", като дава възможност на тима да участва в различни инициативи с финансово подпомагане от ММС. "В момента уговаряме доставката на 20 компаса за клуба. За обучение на състезателите ни трябва добро компютърно оборудване и учебна зала, в която да го поставим. На тези състезатели, които имат компютри вкъщи, съм дал програми за самообучение и много информация и сайтове на клубове по ориентиране" - сподели още Кр. Ненов. НДТ
 
 


Сходни връзки

ОСМО МЯСТО ЗА КРАСИМИР НЕНОВ НА МАРАТОНА В ШКОРПИЛОВЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди