изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:13 EEST
18 СЕЛА ОТ ОБЩИНА КРУШАРИ - НА БУНТ ЗАРАДИ ПЪТИЩАТА    
ОбществоНяколко хиляди души от 18 села в община Крушари ще блокират утре в 11 часа пътя между селата Загорци и Свобода, който на практика е единствената връзка с областния център, съобщи председателят на Инициативния комитет Михаил Цонев.

Бунтът е заради окаяното състояние на пътищата в община Крушари и отказа на управляващите да отпуснат средства за преасфалтирането им. "Щом не ни обръщат внимание, готови сме да разорем с тракторите остатъка от асфалта и да засеем жито. Така и така автомобилите се разбиват из дупките, поне от житото има полза" - заканиха се крушарци.
"Още през февруари изпратихме декларации с подписки от няколко хиляди души до всички възможни инстанции. До момента нямаме отговор отникъде. Дадохме им срок до 28 март. Партийни лидери на НДСВ ни помолиха да отложим протестите с една седмица. Отложихме ги, но вече не можем да чакаме. Не искахме да правим гражданско неподчинение, но сме принудени" - каза пред НДТ Михаил Цонев. 
Трети пореден одобрен проект за ремонт на пътищата в община Крушари потъва в папки. Административният център отстои от Добрич на 35 км и се обслужва от единствения път III 293 от републиканската пътна мрежа. Той е в окаяно състояние, осеян е с дупки. Движението се извършва извън пътното платно. Не са рядко случаите, когато обществените превозвачи, както и Центърът за спешна медицинска помощ - Добрич, отказват пътуване в региона. На територията на всички пътища в общината има поставени пътни знаци-винетки. На повечето места има пътни знаци, но не и пътна настилка.
На 7.10.2003 г. е проведена процедура за определяне на изпълнител на обществена поръчка, съгласно нормативната уредба, и има сключен договор с фирма-изпълнител на стойност 854 000 лв., с краен срок на изпълнение 31.12.2005 г. Поради неосигурени средства обаче към момента предвидените ремонтни работи не са стартирали.

 


Сходни връзки

18 СЕЛА ОТ ОБЩИНА КРУШАРИ - НА БУНТ ЗАРАДИ ПЪТИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди