изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:09 EEST
18 СЕЛА ОТ ОБЩИНА КРУШАРИ НА БУНТ ЗАРАДИ ПЪТИЩАТА    
Новини Няколко хиляди души от 18 села община Крушари ще блокират в сряда в 11 часа пътя между селата Загорци и Свобода, който на практика е единствената връзка с областния център, съобщи председателят на Инициативния комитет Михаил Цонев. Бунтът е заради окаяното състояние на пътищата в община Крушари и отказа на управляващите да отпуснат средства за преасфалтирането им.

"Щом не ни обръщат внимание, готови сме да разорем с тракторите остатъка от асфалта и да засеем жито. Така и така автомобилите се разбиват из дупките, поне от житото има полза", заканиха се крушарци.

"Още през февруари изпратихме декларации с подписки от няколко хиляди души до всички възможни инстанции. До момента нямаме отговор отникъде. Дадохме им срок до 28 март. Партийни лидери на НДСВ ни помолиха да отложим протестите с една седмица. Отложихме ги, но вече не можем да чакаме. Не искахме да правим гражданско неподчинение, но сме принудени", каза пред НДТ Михаил Цонев. 

Трети пореден одобрен проект за ремонт на пътищата в община Крушари потъва в папки. Административният център отстои от Добрич на 35 км и се обслужва от единствения път III 293 от републиканската пътна мрежа. Той е в окаяно състояние, осеян е с дупки. Движението се извършва извън пътното платно. Не са рядко случаите, когато обществените превозвачи, както и Центърът за спешна медицинска помощ - Добрич да отказват пътуване в региона. На територията на всички пътища в общината има поставени пътни знаци-винетки. На повечето места има пътни знаци, но не и пътна настилка.
             На 7.10.2003 г. е проведена процедура за определяне на изпълнител на обществена поръчка, съгласно нормативната уредба, и има сключен договор с фирма - изпълнител на стойност 854 000 лв. с краен срок на изпълнение 31.12.2005 г. Поради неосигурени средства обаче към момента предвидените ремонтни работи не са стартирали. НДТ

 

 


Сходни връзки

18 СЕЛА ОТ ОБЩИНА КРУШАРИ НА БУНТ ЗАРАДИ ПЪТИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди