изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:49 EET
ОТНОВО НАГРАДИ И ОВАЦИИ    
Култураза учениците на СОУ "Св. Климент Охридски"

При поредните си участия възпитаници на училището отново са завоювали награди и са спечелили овациите и похвалите на публиката. На 2 и 3 април няколко ученици са получили награди на 11-ия национален детски фолклорен конкурс "Варна 2005", съобщи преподавателят по кавал Христо Стефанов. Първи награди имат кавалджиите Добромир Валериев и Борислав Йорданов. С втори места са Дамян Василев /кавал/ и Мариян Йорданов /гъдулка/, а трети награди са получили Пламен Валериев /гайдар/ и трио кавали - Дамян, Борислав и Иван. Отлично представяне в първата възрастова група е имал с изпълнение на кавал Иван Димитров. В конкурса са взели участие изпълнители от цялата страна, каза още Хр. Стефанов. Предстоят участия на учениците от СОУ "Св. Климент Охридски" във фестивала "Фолклор без граници" в Добрич, в националния конкурс "Иван Георгиев" в с. Дъбовик и т.н.
Отлично представяне е имал младежкият хор "Клименто" с ръководител Маргарита Русева в 18-те хорови празници на ученическите хорове, провели се на 1, 2 и 3 април под егидата на Балканския хоров форум. "Това е реномиран преглед, за който се прави предварителна селекция. Всяка вечер се представяха по три състава" - разказа М. Русева. По мнението на всички присъствали, възпитаниците на СОУ "Св. Климент Охридски" са се представили много добре, изпълнителите са пяли с много настроение. Хорът е впечатлил журито с репертоара си, включващ от църковна до съвременна музика. "Клименто" се е представил със седем песни и е получил ласкавите оценки на гостите - Валентин Бобевски /председател на Българския хоров съюз/, проф. Емил Янев /професор по хорово дирижиране/, Петър Льондев /композитор/. Имало е и гости от Македония и Гърция. Проф. Василис Маркидис отправил специални поздравления и подчертал пред М. Русева, че посоката, в която тя работи с хора, е много правилна. Той подарил на състава сборник със свои песни и компактдиск.

 


Сходни връзки

ОТНОВО НАГРАДИ И ОВАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди