изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:34 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА И ГЛОБА ЗА ОБВИНЕН В ПОДКУП НА ПОЛИЦАЙ    
Ред и сигурност

6 месеца условна присъда с три години изпитателен срок получи 31-годишният частен земеделски стопанин Валентин Бенов Великов от село Росица. Той бе признат за виновен от Добричкия окръжен съд в опит за подкуп на полицай. Подсъдимият ще плати и глоба в размер на 3000 лева.



Припомняме, че на 9 април 2004 г. той кандидатствал пред Държавен фонд "Земеделие" в Добрич за кредит в размер на близо 30 000 лв., като пред фонда представил удостоверение от Районен съд - Генерал Тошево, че срещу него няма образувани съдебно-изпълнителни дела. Установено било, че това удостоверение е фалшиво. На 20 септември Валентин Бенов е бил осъден на 1000 лева глоба, че се е ползвал от фалшив документ. Той обаче не се разминал само с тази присъда. По случая е било започнато разследване от служител на Икономическа полиция към РДВР - Добрич. Великов бил призован да се яви на 20 април 2004 г. да даде обяснения във II РПУ. Предния ден той изненадващо се обадил на полицейския служител ст.л-т Христо Христов и поискал среща с него на четири очи, но не в сградата на полицията. Полицаят се усъмнил и докладвал на началника си Иван Василев, който му дал указания да отиде на срещата. В 17 часа двамата се видели в ресторант "Коала", срещу II РПУ. Според Валентин, полицаят му подал тефтера си и помислил, че трябва да му даде подкуп. "Не познавам полицая. Обади ми се да отида в Районното поделение, но аз му предложих да се срещнем навън. На следващия ден отидохме в "Коала". Не знам как се стигна до тук, аз ли не го разбрах, той ли не ме разбра, но си помислих, че трябва да оставя нещо в тефтера му. Имах само три банкноти по 50 лева в себе си, които ги поставих между страниците. Съжалявам за случилото се" - каза обвинаемият.

Полицаят сподели пред магистратите, че няколко пъти е призовавал Валентин за разпит, но той се оправдавал със сеитбената кампания. Последният път му направил намек, че нещата може да се уредят по друг начин и му предложил да си видят вън от сградата на полицията. "Уведомих началника си Иван Василев. Взехме необходимите мерки и като постави парите в тефтера ми, звъннах на колегите ми да дойдат" - каза ст. л-т Х. Христов. По време на заседанието на съда вчера на два пъти бе направена очна ставка между подсъдимия и свидетеля.

"Полицията - вместо да спре нещата, му поставя капан, за да си трупа точки от такова престъпление" - заключи в пледоарията си прокурорът по процеса. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА И ГЛОБА ЗА ОБВИНЕН В ПОДКУП НА ПОЛИЦАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди