изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:56 EEST
В. "Дръстър Силистра": Нивото на Дунав се покачва    
НовиниСилистра. Нивото на Дунав при Силистра достигна 710 сантиметра, съобщават от хидрометеорологичната станция. Покачването в последното денонощие е от 12 см. "Гражданска защита" потвърди, че в района на Дунавската градина има избили подпочвени води.

Във всяка община в Силистренска област са разположени наблюдателни екипи, които следят състоянието на речните води. Опасно е, ако нивото на реката достигне 776 см. Това ще доведе до заливане кея на пристанището. На този етап обаче място за тревога няма. В същото това време, обаче, румънския вестник "Ромъния либера" информира, че повишеното ниво на река Дунав е причинило наводнения в няколко румънски области сред които и Кълъраш. Те цитират доклад на Министерството на околната среда и водите в Румъния, в който се посочва, че нивото на реката ще продължи да нараства. Румънските служби на "Гражданска защита" имат готовност за действие при възникване на критична ситуация в застрашения район, като за целта се готви построяването на хидротехнически конструкции.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. "Дръстър Силистра": Нивото на Дунав се покачва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди