изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:04 EEST
ТЕРВЕЛСКИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА    
ОбразованиеС голямо желание и интерес педагогическите колективи и учениците от Тервелско се подготвят за отбелязването на Деня на земята - 22 април, съобщиха от общината.

Тази година той ще се проведе под мотото "Зелено бъдеще за децата". Няколко са мероприятията, предвидени за периода 18-22 април. Усилията на група ученици от 10 клас от СОУ "Йордан Йовков" в Тервел с ръководител Николина Кирова - преподавател по биология, и с подкрепата на общината, са насочени към изработването на портфолио със заглавие "Суха река - кът от рая под небето на Добруджа". То ще представлява цветни изображения с наименования на български и на латински език на защитени растителни и животински видове, които могат да бъдат открити в местността "Суха река" на територията на община Тервел в участъка между селата Балик, Коларци и Оногур. Целта е портфолиото да се превърне в нагледно помагало за учениците с изявени интереси в областта на биологията и туризма.
Друго мероприятие по време на кампанията е пролетното почистване в училищата - от 11 до 15 април. Отдел "Просвета" към община Тервел организира конкурс за "Най-привлекателен училищен двор". В него ще участват всички училища на територията на общината. Могат да се включат преподаватели, помощен персонал, ученици и родители. Целта на конкурса е да се повиши екологичната култура и съзнание на учениците. Той е продължение на кампанията "Искам да ми е чисто" от декември м.г. за изграждане на навици у децата за опазване на чиста среда, в която живеят и учат. Предвиден е награден фонд за училищата, класирани на първите три места. По време на кампанията "Зелено бъдеще на децата" във всички училища ще бъдат експонирани изложби от пана и макети, изработени от битови отпадъци. Най-добре представилите се също ще получат награди.

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛСКИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди