изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:57 EEST
ХРИСТО СТОЯНОВ ОТ СЕЛО КОЧМАР ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА ЗА ОТЦЕУБИЙСТВО    
Ред и сигурност

Днес от 9.30 часа Добричкият окръжен съд ще гледа делото срещу 42-годишния Христо Иванов Стоянов от село Кочмар, който в нощта на 14 срещу 15 януари 2004 година умишлено е причинил смъртта на баща си Иван Стоянов /на 69 години/.



Припомняме, че на 14 януари Христо заседнал в кръчмата в селото, където пийнал 200 гр уиски и 50 гр водка. След това продължил да фирка и в дома на свой съселянин. Около 23 часа се прибрал и вдигнал поредния скандал на баща си. Започнал да го налага с ритници, с юмруци и с единствения стол в къщата. Сутринта отишъл при фелдшерката на селото Милка Томова и казал, че баща му е починал. Поискал да го погребе още същия ден и веднага да му бъде издаден смъртен акт. Тя отказала и уведомила личния лекар д-р Вълов да установи смъртта.

Дядото имал контузия на мозъка. В различни части на главата и тялото са му били нанесени 10-15 удара с юмруци и ритници. Бил с 14 счупени ребра, вследствие на притискане от коляно. Единственият стол в къщата бил натрошен. Христо бил с 3 промила алкохол в кръвта, което е тежка степен на алкохолно напиване. От прокуратурата съобщиха, че страда от алкохолна болест.

Христо и баща му живеели заедно в къща в село Кочмар. Обитавали една стая и спели на едно легло, тъй като останалата част от къщата била необитаема. Христо продал вещите, за да набави средства за алкохол. Живеели без ток и без вода. Той не работел и двамата се издържали с пенсията на 69-годишния Иван Стоянов, който бил вдовец. Синът системно употребявал алкохол и в нетрезво състояние вдигал скандали в селото. Често налитал на бой и на баща си. Майката на Христо е била намерена удавена в кладенеца преди години. Говори се, че синът й Христо се опитал да я изнасили. Тя не е преживяла срама и се удавила. От 15 януари 2004 г. е задържан под стража в затвора във Варна. По-голямата част от свидетелите по делото, които са предимно хора от селото, вече дадоха показания.

За това си деяние обвиняемият може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. НДТ

 

 


Сходни връзки

ХРИСТО СТОЯНОВ ОТ СЕЛО КОЧМАР ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА ЗА ОТЦЕУБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди