изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-03-26 @ 08:31 EEST
ПРОЕКТ ЗАДЪРЖА МЛАДИТЕ В БЪЛГАРИЯ    
Туризъм

"Албена" АД и "Авангард персонал консултинг" ООД организират пресконференция в петък, на която ще представят проекта "Да задържим младите у нас - координиране на търсене и предлагане на млади специалисти". Той е финансиран от програма ФАР на Европейския съюз, в рамките на бюджетна линия "Насърчаване заетостта сред младежите". Пресконференцията ще се проведе на 8 април от 15:00 в офиса на "Авангард персонал консултинг" ООД.Проектът е насочен към един от основните приоритети на програмата, очертани от Националния план за икономическо развитие (НПИР) 2000 – 2006 г. – “Повишаване на заетостта чрез мерки, мотивиращи работодателите да наемат младежи на възраст до 29 години чрез професионално ориентиране /наставничество/, обучение за придобиване на професионална квалификация на младежи до 29 години.

Насочеността на проекта към тази група се наложи по няколко причини: Младежите с висше образование нямат необходимия професионален опит, което се оказва непреодолима бариера при устройването им на подходяща работа, съответстваща на специалността им. Посредством приложението на система за въвеждане в работата, те ще дообогатят теоретичните си знания и ще придобият известни първоначални практически умения по изучената от тях специалност, което ще повиши шансовете им за развитие в кариерата. От друга страна, инициативите по проекта са насочени и към съчетаване на конкретните знания на младите специалисти с висше образование и нуждите от квалифицирана работна сила на работодателите. Добре направения предварителен подбор, дейностите по мотивация и пробния период ще служат като известна гаранция за задоволяване високите изисквания на работодателите. Поставени в реални конкурентни условия, младите специалисти ще развият умения за адаптивност и гъвкавост - характеристики, от първостепенно значение в условията на бързо променящия се трудов пазар.

Ето и конкретните цели на проекта. Улесняване процесите на трудова реализация на 90 специалисти с висше образование на възраст между 23 и 29 години, посредством устройването им на работа по завършената специалност, съобразно необходимостта от квалифицирана работна сила на работодателите.

Разработване и апробиране на система за привличане, подбор и въвеждане в работата на млади специалисти с висше образование, за да се съчетаят специфичните нужди на фирмите с конкретните знания и умения на младежите.

Разширяване и обновяване състава на оперативните екипи с високо квалифицирани специалисти, съобразно програмата за развитие на компаниите, посредством назначаване на 27 млади специалисти, преминали двумесечен период на изпитване на безсрочен трудов договор във фирмите - партньори

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ЗАДЪРЖА МЛАДИТЕ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди