изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:43 EEST
Арестуваха ексобластния Добрин Митев в Нова Зеландия    
Ред и сигурност Скандално известният бивш областен управител на Варненска област Добрин Митев е задържан от Интерпол в Нова Зеландия.

Според оперативната информация по каналите на международния обмен на националните полицейски служби, Добрин Митев е арестуван в квартирата му в столицата на Нова Зеландия Уелингтън, съобщи БГНЕС. Според полицейската информация, причината за задържането му е нарушаване на емиграционния режим.
Бившият областен управител напусна страната през 2003 година и дълго време беше в неизвестност. По-късно в медиите се прокрадна информация, че недипломираният учител по география Добрин Митков Митев е в Нова Зеландия, където довършвал образованието си.
Добрин Митев от няколко години живее в Нова Зеландия. България и Нова Зеландия нямат договор за екстрадиране.
Припомняме, че на 1 март миналата година Варненският окръжен съд призна за виновен в длъжностни престъпления бившият областен управител на Варненска област Добрин Митков Митев и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 5 години при общ режим. Съдът призна вината на Митев по три от повдигнатите срещу него обвинения.
Присъдата
При условието на продължаващо престъпление и в качеството му на областен управител той е отдал неправомерно под наем жилище от държавния фонд, намиращо се на ул.”Ст. Стамболов” N 24, вх.б,ет.1 във Варна. В качеството си на длъжностно лице Митев е разрешил неправомерна продажба на парцел общинска собственост 110,16 кв.м. (междублоково пространство в кв.”Възраждане”).
Третият пункт от обвинението, по което Митев е обявен за виновен, е неправомерното разрешение за надстрояване на магазин “Техника" - държавна собственост, намиращ се на бул.”Владислав Варненчик”. На основание чл.302 от НПК съдът оправда Добрин Митев единствено по повдигнатото обвинение за неправомерна продажба на жилището на ул.”Ст. Стамболов”.
Предвиденото наказание, което съдът наложи на бившия областен управител, е в размер на 3000 лева. Добрин Митев се лишава за 8 години от правото да заема държавна длъжност, свързана с управлението и разпореждането на държавно и общинско имущество, както и да извършва същата дейност. Варненският окръжен съд измени и досегашната мярка за неотклонение ”парична гаранция” в размер на 1000 лв. и с днешна дата наложи на Добрин Митев мярка “задържане под стража”.
Паричната гаранция се конфискува в полза на държавата. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Арестуваха ексобластния Добрин Митев в Нова Зеландия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Арестуваха ексобластния Добрин Митев в Нова Зеландия
Автор: Anonymous да 2005-04-06 @ 21:21 EEST
вай,вай завалъ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди