изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:05 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 7 АПРИЛ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 7 април

София.  Снощи към 22.20 часа в дежурната на Четвърто РПУ е получен сигнал за отвлечено деветмесечно бебе от жилище на ул. “Бурел”. По първоначална информация трима души нахлули в къщата, заплашили с пистолет майката, грабнали момиченцето и избягали с автомобил. При последвалите бързи заградителни действия служители на районното управление заловили похитителите В.А. /24 г./, Б.А. /47 г./, известни на полицията и техните помагачи М.Б. /16 г./ и Х.Б. /27 г./. В колата “Алфа Ромео” криминалистите открили детето, както и газов пистолет “Магнум”. Четиримата са задържани за 24 часа в полицейския арест, бебето е върнато на майката. Според допълнителни данни на СДВР, родителите на детето се занимават с проституция и сводничество и вероятната причина за отвличането е “наказателна акция”. Криминалистите продължават работата по случая.
Специализирана полицейска операция срещу наркопласьори е проведена на територията на ж.к. “Младост”. Близо до жилищна кооперация е задържан регистрираният за различни престъпления А.С. /19 г./, който опитал да изхвърли две топчета с хероин и пликче с марихуана. При последвалия обиск в дома му криминалистите намерили и иззели още около половин килограм канабис, хероин и бяло прахообразно вещество, което е предадено за експертиза. Малко след залавянето на А.С., в близкия Интернет-клуб е задържан и Д.Р. /19 г./, също стар познайник на органите на реда, от който е иззето топче хероин. Двамата са предадени на следствието.
При спецоперация срещу разпространители на пиратски продукти служители на Трето РПУ на задържаха Д.А. /26 г./ и К.И. /32 г./, които продавали компактдискове с незащитени авторски права на ул. “Трапезница”. При обиск в автомобила им са намерени 911 дискове без кутии и обложки, 239 празни кутии и други 239 пиратски продукта. По случая е образувано полицейско производство, двамата са разпитани в районното управление.

Благоевград.  Криминалисти от РДВР – Благоевград и РПУ – Разлог заловиха извършител на тежко криминално престъпление, извършено час след полунощ днес. А.М. /33 г./ е задържан за 24 часа По първоначална информация, инцидентът е станал в района на кооперативния пазар на гр. Якоруда, където А.М. пресрещнал съгражданина си  А. Д. / 44 г./. Нападнал го, по всяка вероятност с дървена тояга, и му нанесъл множество удари по тялото. Към 3 часа пострадалият починал. Според допълнителни данни А.М. страда от сериозно психично заболяване, многократно настаняван в специализирани медицински заведения. По случая е образувано следствено дело. Работа по изясняването на тежкото престъпление продължават служители на РДВР - Благоевград и РПУ – Разлог.
 Група крадци бе разкрита след съвместни действия на служители от РПУ – Гоце Делчев и РПУ – Петрич.  През нощта на 14 срещу 15 март  неизвестни атакували дома на търговец в с.  Хвостяне, общ. Гърмен, и откраднали  нови дрехи за около 600 лева. Извършеният оглед от криминалистите на РПУ – Гоце Делчев и показанията на стопаните насочили служителите към издирването на позната в региона група лица, извършвали  подобни престъпления. След проведените оперативно–издирвателни мероприятия  в Петрич се изяснило, че част от откраднатата стока била предлагана на местни търговци. Съвместните действия на служителите от РПУ – Г. Делчев и Петрич довели до установяването на авторите на кражбата: Р. М. / 24 г./, С. Д./26 г./ и З. М. /27 г./ , тримата от с. Огняново и помощничката им М. Х. /25 г./ от с. Хвостяне.  Групата е задържана за 24 часа, а част от откраднатото е  върнато на собственика. Води се дознание.

 521 грама хероин иззети при акция на РЗ БОП – Благоевград. Вчера била получена информация, че  в района на с. Тополница, община Петрич,  към ГКПП-Кулата ще се извърши трафик на наркотично вещество. Веднага били  предприети бързи оперативни действия и към 17 часа на митница “Кулата”е извършена щателна  митническа проверка на лек автомобил “Мерцедес” с благоевградска регистрация, управляван от Ч. М. /40 г./ от. Петрич. Под предната седалка във фабрично направено място за печка били открити 521 грама наркотично вещество,  реагирало  положително за хероин. По мнение на антимафиотите от РЗ БОП  дрогата е с високо качество. Тя била предназначена за транспортиране  в Гърция. Шофьорът “отвел” спецполицаите в с. Тополница, в дома на М.Г. /36 г./, от когото той получил ценната пратка. При огледа, в шкаф на втория етаж на къщата, са намерени няколко дози хероин и 12 грама от твърдия наркотик, завити във вестник  и  укрити в кутия от карти. По случая са образувани следствени дела. Задържаните са разпитани пред съдия в Окръжен съд – Благоевград. Работата по случая продължава.

Силистра. 42-годишна измамничка от с. Стамболийска махала е  установена и задържана в РПУ-Лом. С.Г. подбирала “жертвите си” - възрастни и самотни жени, които лесно заблуждавала с приказки за разваляне на “черни магии”. Разследването започнало след сигнали на пострадалите. На 15 март към 10.30 часа непознатата влязла в дома на 79-годишна жена от Лом. Последвал познатият трик за “гонене на зли духове”. Възрастната стопанка дала 70 лева, които дамата поставила в кърпа и започнала “да врачува”. После по живо- по здраво си тръгнала. Два часа по-късно /такова било условието/ стопанката развързала кърпата и установила измамата. На 4 април към 12 часа по същия начин била обрана и 72-годишна жена, която се разделила с всичките си спестявания – 50 лева, 2.5 грама златен ланец и 1 щатски долар. Срещу С.Г. е образувано дознание.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 7 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди