изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:45 EEST
Българин вкарвал китайчета за по ? 15 000 в Холандия    
НовиниХоландските власти разбиха канал за трафик на китайски деца и арестуваха 18 заподозрени, един от които българин.


Продължилото пет месеца разследване около международното летище в "Схипол" в Амстердам установило, че между десет и двайсет деца са били незаконно прекарани в Европа и продадени за суми до 15 000 евро всяко, съобщи БГНЕС. Сред задържаните има и служители на летището.
Повечето от арестувани на възраст от 15 до 55 години, са натурализирани холандски граждани от китайски произход. Един от заподозрените притежава турски паспорт, а друг - български.
Холандските власти потвърдиха, че сред задържаните има българин, но не пожелаха да съобщят името му, заради следствените действия, уточни "Фокус".
Говорителят на военната полиция съобщи, че следователите обърнали внимание на мрежата за трафик миналия ноември, след като били насочени от холандска неправителствена организация. Децата били вкарвани нелегално в Холандия чрез фалшиви документи и след това препращани към други европейски страни като Италия и Франция, където били продавани, допълни говорителят. Открити са само две от децата. Срещу задържаните има обвинения за трафик на хора, употреба на фалшиви документи и пране на пари.
От холандската полиция допълниха, че след като са получавали фалшиви документи за самоличност някои от децата са настанявани в центрове за бежанци, от които в последствие изчезвали.
Междувременно правителството на България одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност, който е изготвен съгласно Националния план за действие срещу сексуалната експлоатация на деца с търговска цел през 2003-2005 г. В законопроекта се предвижда малолетните и непълнолетните български граждани, за които има данни, че в чужбина са били въвлечени в престъпна дейност, да не могат да напускат страната за срок от две години. На тях няма да им бъдат издавани паспорти и заместващи ги документи, а ако такива са им вече издадени, ще им бъдат отнемани. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Българин вкарвал китайчета за по ? 15 000 в Холандия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди